Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Крагујевац за излазак из кризе и мир у кући пред репрезентативну паузу!!!

Још се нису слегли утисци и спрао горак укус након још једног неубедљивог издања наших љубимаца на челу са тренером Бараком Бахаром, а нас очекује нови суперлигашки изазов, дуел на крагујевачкој каљуги против Радничког 1923, који је на програму у недељу од 15 часова, који ће бити одигран на стадиону ,,Чика Дача” у оквиру 11. кола Моцарт Суперлиге Србије.

Може се рећи да је након новог меча Лиге Шампиона, испит положило тек неколико играча (Глазер, Ђига, Букари и Ендијае) и група ,,Делије Север” која неуморно бодрила наше фудбалере преко два сата, без стајања. Показавши свету да би навијачкој Лиги Шампиона били међу сигурним кандидатима за лауреат најбољих, што се не би могло рећи и за оне на терену, где су тек ретки оправдали очекивања.
Бледих и бојажљивих седамдесет минута довело је до тога, да публика види оно због чега је дошла тек у последњих двадесет и кусур минута, када ни ,,физикалци” из Берна, а ни многи око њих нису били свесни да играју против истог тима као до тад.
На крају великих, а опет мршавих 2:2, који дају наду бар због оних ,,двадесет и кусур” минута, када смо показали да ипак имамо квалитет и с правом требамо и морамо да тежимо ка европском пролећу.
До тада морамо да се посветимо обавезама у ,,лиги која живот значи”, где готово да немамо права на грешку, а дуел са Радничким 1923 показаће нам да ли идемо у правом смеру и да ли смо прележали ,,дечије болести” лоших терена и ,,аутобуса” и ,,бункера” наше Суперлиге.

У сезони за нама, након што су у последњем моменту избегли плеј-аут, крагујевчани су у доигравању изгледали као туристи.
Лишени стреса и страха од борбе за опстанак, нису били претерано заинтересовани за збивања око њих, једноставно су са нестрпљењем чекали да се сезона заврши, па да крену са прављењем тима који би им омогућио нову борбу за плеј-оф, далеко од борбе за опстанак.
У ту сврху ангажовани су голмани Филип Пајовић (Ујпешт) и млади Давид Спасојевић (Полет Љубић).
Затим одбрамбени играчи, Андрија Радовановић (Колубара), Александар Поповић (Мачва Шабац), Бојан Аџић (Спартак Суботица), те искусни Бранислав Милошевић који је био без клуба.
Везни ред је оплемењен са неколико нових лица, Милош Ристић и Лука Милојевић (Слобода Ужице), Слободан Симовић (Колубара), Никола Грбовић (Раднички СМ), те повратник Милутин Видосављевић (Чукарички).
Док су напад појачали Милан Видаков (Војводина), Килиан Бевис (Валета, Малта), Вађи Сахли (Сутјеска, Црна Гора), Немања Томић (Младост Лучани) и некадашњи ђак Милана, Енох Енгбесо (Специја, Италија).
Као и тренер Феђа Дудић.
Док су клуб напустили Дамјан Крајишник (Железничар Панчево), Евандро ( АБЦ ФК, Бразил), Лука Милуновић (Перак, Малезија), Никола Влајковић (Раднички Ниш), Филип Ивановић (Навбахор, Узбекистан), Драгољуб Срнић (Еоликос, Грчка), Лука Малић (Жељезничар Бања Лука, Република Српска), Лазар Раичевић (Јавор), Ђорђе Максимовић (Хоуганг, Сингапур), Дејан Поњевић (Звијезда 09, БиХ), те Урош Арсенијевић (Златибор Чајетина).

Међутим почетак сезоне је уместо корака напред, донео кошмар са пет везаних пораза, редом су славили Нови Пазар (2:0), Чукарички (2:1), ТСЦ (1:0), Раднички Ниш (4:1) и Војводина (2:1), па је тренер Дејан Јоксимовић поднео оставку која на опште изненађење јавности није прихваћена. Очигледно је тај моменат тргнуо крагујевчане, који су у следећем колу били бољи од Јавора, славивши са 2:0.
Да би несретни пораз од ИМТ-а од 1:0, ипак био последњи за тренера Јоксимовића на којем је предводио Раднички, иако његов тим није надигран и поред чињенице да је Стефан Чоловић промашио једанаестерац, а да су цело друго полувреме играли са играчем мање.
Јоксимовића је наследио Феђа Дудић, којем је пошло за руком да на дебију као тренер Радничког забележи и први тријумф и то на гостовању у Панчеву код екипе Железничара.

Након девет одиграних кола Раднички заузима петнаесту позицију са шест освојених бодова, уз негативну гол разлику 7:12.
Екипу предводи Жофри Чинеду са три гола, Килиан Бевис дао је један мање, док су Милан Видаков и Милутин Видосављевић уписали по један првенствени гол.

За очекивати је да тренер Радничког 1923, Феђа Дудић црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Лековић – Поповић, Митровић, Радовановић, Пецељ – Ристић, Видовић, Сахли, Чоловић – Бевис, Чинеду.

Црвена звезда и Раднички 1923 до сада у историји састали су се укупно на 55 утакмице.
У оквиру првенства одигран је 31 меч, пет куп дуела и чак 19 пријатељских мечева. Црвена звезда је победила 41 пут, једанаест пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички.
Такође, гол разлика је на страни црвено-белих и износи 114:24.
Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког 1923, одигран је у Крагујевцу у шестом колу плеј-офа минуле сезоне и завршен је резултатом 1:1.
Једини погодак за наш клуб постигао је Мирко Иванић и то на изузетно ефектан начин, те је његов гол проглашен за најлепши у месецу мају.

Са друге стране, грогирани шампион, пољуљаног самопоуздања, са мањком вере у себе и сопствене могућности, тражи излаз из кризе.
Последњих двадесетак минута против Јанг Бојса даје наду да је излаз из кризе близу, јер се не памти када је један тим са наших простора не само у групној фази Лиге Шампиона, него и у плеј-офу тако надиграо и надтрчао противника као црвено-бели шампиона Швајцарске.
Остаје жал за пропуштеном приликом да се упишу прва три бода у овогодишњем издању најквалитетнијег фудбалског такмичења на свету, али и срећа с обзиром на приказано у првих седамдесет минута.
Верујемо да ће наши фудбалери дати све од себе да упишу нова три бода и да у миру оду на репрезентативну паузу, током које ће стручни штаб имати довољно времена да ради на искорењивању грешака и на додатном уигравању.

Тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар упутио је саучешће страдалима у његовој домовини Израелу после напада палестинског Хамаса на ту државу и саопштио да данас неће одржати уобичајену конференцију за медије.

  • У овом страшном дану терора над недужним грађанима и војницима у мојој земљи – Израелу, желим да упутим саучешће породицама и надам се опоравку рањених. Под овим ужасним околностима нећу дати уобичајени интервју пре утакмице – рекао је Бахар у кратком саопштењу које је послато медијима.

Главни судија меча између Радничког 1923 и Црвене звезде биће Новак Симовић.
Помагаће му Немања Петровић и Милош Симовић.
Четврти судија биће Станко Остраћанин.
У ВАР соби ће седети Дејан Трифковић и Урош Стојковић.

Директан пренос утакмице између Радничког 1923 и Црвене звезде , можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 15 часова.

Повезане вести

Leave a Comment