Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Петлићи сјајно стартовали

Селекција петлића Црвене звезде, коју са клупе предводи Славиша Шуша је на доминантан начин стартовала сезону и остварила три победе на исто толико одиграних мечева. Савладали су Колубару (3:0), Телеоптик (7:1) и Рабону (9:0), док је своје утиске о очекивањима, али и до сада урађеним говорио шеф стручног штаба петлића.

После две године са дечацима рођеним 2012, вратио сам се на генерацију коју сам раније водио и са великим задовољством сам то прихватио. Сада су момци старији и зрелији, али ми прилагођавање није требало, јер их доста добро познајем. Прекомандовали смо и два фудбалера у старију генерацију, то су Фабио да Силва и Немања Витакић. Одлично су се прилагодили на нову селекцију и очекујем од њих да ове сезоне ураде велике ствари за екипу, да индивидуално напредују и буду још бољи – започео је Шуша.

У овом узрасту, најбитније за младог играча јесте да се на прави начин развија уз победнички менталитет, са што мање повреда, а управо то је истакао млади стручњак.

Већина дечака је припремни период прошло без повреда, што је изузетно битно за нас. Успешно смо одрадили тренажни процес и деца су схватила шта желимо од њих на терену, што се дало и видети на утакмицама које смо до сада одиграли у првенству. Наставићемо и даље вредно да радимо и да се сви заједно усавршавамо за наставак сезоне. Играч Црвене звезде мора да поседује победнички менталитет и на томе се константно ради. Развој младих фудбалера нам је примарни циљ на сваком такмичењу, доста се ради и на психолошко-педагошким методама, као и на самом понашању играча, што је изузетно важно и за живот. За сада то деца поштују и самим тим имају добру полазну тачку за наставак.

Ово је прва сезона за дечаке рођене 2011. године у којој ће играти велики фудбал и зато су почетни кораци најбитнији.

Главни циљ нам је да што више играча уведемо и оспособимо за велики фудбал, који су ове године кренули да играју кроз турнире и пријатељске утакмице и да их што боље спремимо за оно што их у будућности очекује на овом нивоу. У лиги петлића очекујем да играмо леп и допадљив фудбал са што више детаља и идеја које спороводимо кроз тренинге, а из тога да сваки играч као индивидуалац напредује и буде још бољи – закључио је Славиша Шуша.

За петлића Црвене звезде су сезону стартовали: Страхиња Малиновски, Вук Калинић, Страхиња Радивојевић, Немања Витакић, Андреј Тумбасевић, Урош Ђурић, Михајло Фаркаш, Виктор Станковић, Фабио да Силва, Стефан Стојковић, Вељко Берић, Михајло Банковић, Вељко Тривуновић, Новак Прибановић, Угљеша Догањић, Огњен Гојковић.

Стручни штаб, поред шефа – Славише Шуше, сачињавају: Марко Петковић (асистент), Саша Савић (кондициони тренер) и Никола Кораћ (тренер голмана).

The post Иза југа Маракане – Петлићи сјајно стартовали appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment