Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Трећи пут заредом Звездини картингаши на Светском Гранд финалу!

Претходног викенда вожена је последња трка у оквиру ЦЕЗ и ССЦ шампионата у Словенији на стази у Птују.

Два такмичара Црвене звезде Давид Матлак, у класи Ротакс Мини и Никола Тошић, у класи Ротакс ДД2, по трећи пут за редом оверили су визу за Бахреин и Светско Гранд финале, које ће се одржати од 2. до 9. децембра 2023. године.

Давид Матлак је имао задатак да у последње три трке викенда буде у пласману од првог до петог места да би био сигуран учесник на Гранд финалу, што често и није тако лако као што изгледа, али је Давид био смирен и искусном вожњом на „калкулатор“ завршио као трећепласирани и само потврдио доминацију у његовој класи. Давид је предходне две године на Гранд финалима наступао у класи Ротакс Микро Макс, а ове године по први пут у класи Ротакс Мини Макс.

Никола Тошић је био у сличној ситуацији као и Давид. Није му био потребан висок пласман, али је ипак возио као да јесте и са оствареном пол позицијом у квалификацијама показао да оверу плсмана на Гранд финале жели да прослави са пехаром у руци. На крају викеднда је заузео „само“ треће место и такође потврђује пласман на Гранд финале.

Желимо картингашима Црвене звезде пуно среће у Бахреину на Гранд финалу и да покажу да се нису случајно нашли по трећи пут на тако великом такмичењу.

The post Трећи пут заредом Звездини картингаши на Светском Гранд финалу! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment