Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

„Црвено-бела крв“ 1. и 2. октобра

Акција „Црвено-бела крв“ ће се одржати 28. пут током 1. и 2. октобра од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Црвена звезда већ дуго организује акцију ,,Црвено-бела крв“, а занимљив податак јесте да ће и ове године, као што је то био случај 2019. бити одржана уочи меча са Јанг Бојсом. Пре нешто више од четири године, тачније 25. и 26. августа забележен је рекорд у 17. акцији по реду. Тада смо дошли до цифре од невероватних 1.488 јединица крви, од чега је 70 прикупљено у Нишу, што је апсолутни рекорд, који није оборен до данас.

Акција „Црвено-бела крв“, која се спроводи у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, је сваки претходни пут имала изузетан одзив, а наши навијачи већ годинама показују да имају велико, хумано срце!

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, дођите на Маракану и покажите хуманост!

The post „Црвено-бела крв“ 1. и 2. октобра appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment