Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини бисери – Кадети за деветку

У прегледу кола највећу пажњу су поново скренули црвено-бели кадети, који су у оквиру националног првенства декласирали Јагодину на теренима иза југа Маракане са 9:0. Новим тријумфом пулени Слађана Николића су још једном демонстрирали офанзиван фудбал и стигли до одличне гол разлике 28:3 после само седам одиграних мечева.

Омладинска екипа Црвене звезде је доживела пораз од лидера на табели екипе ИМТ-а у оквиру седмог кола домаћег првенства са 2:0. Иако су на крају сусрета бодови отишли на Нови Београд, посматрали смо меч у коме су играчи Ненада Милијаша били бољи тим на терену. Покушавали су Звездини јуниори из различитих ситуација да стигну до гола, а најближи томе да се упише у листу стрелаца је био Матеја Бубањ који је погодио пречку почетком утакмице. Омладинци нашег развојног тима Графичара су у овој рунди ремизирали против крагујевачког Радничког на гостујућем терену са 3:3. Иако је домаћин током првог полувремена био у предности од два гола и затим почетком другог дела игре повећао резултат на 3:0, изабраници Ђорђа Чотре су показали велику жељу и карактер, а за “љубичасте” су били погађали двоструки стрелац Сима Вељовић и Лука Бубања.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ИМТ – 19 бодова, гол разлика 19:9
2. Чукарички – 18 бодова, гол разлика 27:9
3. Бродарац – 15 бодова, гол разлика 11:11
————
7. Црвена звезда – 11 бодова, гол разлика 24:10
10. Графичар – 8 бодова, гол разлика 14:16

СТРЕЛЦИ: Вукојевић (6 голова, Црвена звезда), Вељовић (5 голова, Графичар), Цветковић (3 гола, Црвена звезда), Бубањ, Авдић, Маркочевић (2 гола, Црвена звезда), Гачић (2 гола, Графичар).

Кадетска селекције Црвене звезде је забележила још једну убедљиву победу у оквиру седмог кола домаћег првенства, а овог пута млади бисери су савладали Јагодину са чак 9:0. Врхунску фудбалску представу изабраника Слађана Николића су обележили Алекса Дамјановић, који је постигао хет-трик, два пута је мрежу погодио Адем Авдић, док су Урош Ђорђевић, Василије Костов и Алекса Василић по једном матирали голмана гостујућег тима, уз један аутогол противника. Са друге стране, кадетска селекција Графичара је, као и омладински тим, одиграла нерешено против Радничког 1923. У напетом дуелу чете коју предводи Бобан Живковић бележили смо много шанси, али је на крају мрежу ривала успео да затресе Урош Благојевић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Партизан – 19 бодова, гол разлика 21:6
2. Војводина – 19 бодова, гол разлика 30:6
3. Црвена звезда – 18 бодова, гол разлика 28:3
————
6. Графичар – 11 бодова, гол разлика 13:12

СТРЕЛЦИ: Бубања (4 гола, Црвена звезда), Баштрица (4 гола, Графичар) Костов, Дамјановић (3 гола, Црвена звезда) Мишић, Авдић, Тадић, Рогановић, Столић, Стојановић, Костов (2 гола, Црвена звезда), Поповић (2 гола Графичар).

Сениори Графичара су поражени од Текстилца на гостујућем терену резултатом 4:0 у оквиру осмог кола Прве лиге Србије. Борили су се храбро изабраници Марка Неђића током целог меча, али се услед значајног искуства боље показала домаћа екипа, те су јој на крају и припала сва три бода.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ОФК Београд – 22 бода, гол разлика 27:7
2. Текстилац – 15 бодова, гол разлика 11:3
3. Смедерево 1924 – 14 бодова, гол разлика 9:5
——-
11. Графичар – 9 бодова, гол разлика 10:15

СТРЕЛЦИ: Максимовић (4 гола), Стојановић, (2 гола).

Резултати осталих утакмица:

Млађи омладинци:
Графичар – Балкан Миријево 9:2 (Павловић 3, Ајдуковић 2, Ћитић, Аранђеловић, Тодоровић, Станковић)

Млађи кадети:
Графичар – Раднички Обреновац 15:1 (Марковић 4, Бубања 2, Каљевић 2, Л. Јовановић 2, Киш 2, Пунишић 2, Калембер)

Млађи пионири:
Јединство Сурчин – Црвена звезда 0:13 (Радојевић 7, Матановић 2, Радовић, Вајић, Југовић, Обрадиновић)

Пионири:
Црвена звезда – Телеоптик 2:0 (Ђајић 2)
Оле – Графичар 1:2 (Бакаловић, Јанковић)

Петлићи:
Рабона 2020 – Црвена звезда 0:9 (Банковић 3, Берић 2, Стојковић, Прибановић, Станковић, Догањић)

The post Звездини бисери – Кадети за деветку appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment