Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Када је прошлост инспирација за будућност – Нови дрес КК Црвена звезда

Представљањем нове гарнитуре дресова за сезону 2023-24, КК Црвена звезда и адидас обележили су продужетак изузетно успешне сарадње, потписавши нови, вишегодишњи уговор. Клуб са Малог Калемегдана тако остаје у врхунској опреми са три препознатљиве црте, и остаје део ексклузивног друштва највећих европских клубова.

Нови дрес за утакмице на домаћем терену у препознатљивим је црвено-белим пругама, са доминантном белом бојом, односно црвеном за гостујуће утакмице. Ретро дизајн има јасан циљ и намеру да подсети током целе предстојеће сезоне на велики јубилеј КК Црвена звезда Меридианбет и наше кошарке, 50 година од првог евро трофеја који је освојио један српски клуб.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

Тог другог априла 1974. године КК Црвена звезда ушла је у историју нашег спорта, освојивши Куп победника Купова. Победом над Збројевком из Чехословачке 86:75, сјајна генерација предвођена Зораном Славнићем, Љубодрагом Симоновићем, Драганом Капичићем, Драгишом Вучинићем и осталим момцима, међу којима су Горан Ракочевић, Зоран Лазаревић, Иван Сарјановић, Божидар Пешић, Радивоје Живковић, Драгоје Јовашевић, Зоран Латифић и Љупче Жугић крунисала је велики квалитет који је у једну целину склопио легендардни тренер професор Александар Николић.

Фонт на дресовима ће зато као омаж тој сезони и времену бити идентичан као на дресу из 1974. године, са златним бројем напред који симболизује успех од пре пола века. Крагна је црвено-беле боје, а прати централну црвену штрафту која повезује све ове елементе.

Занимљивост је и што ће презиме уз број 11 бити идентично оном из златне 1974. године. Тада га је носио легендарни Дуци Симоновић, а данас ће у њему да игра сјајни млади кошаркаш Марко Симоновић.

Задовољство нам је што адидас наставља сарадњу са таквим спортским брендом као што је кошаркашки клуб Црвена звезда. Наставићемо да креирамо и производимо персонализоване дресове за Црвену звезду, што се ради само за одабране клубове попут Реал Мадрида, Панатинаикоса, Бајерна, Албе, Монака, Фенербахчеа. Надамо се да ће ретро дизајн и златна боја на бројевима бити инспирација играчима да понове успех те сјајне генерације из 74-те, баш као што је и нама био подстрек да створимо дрес везан за славну традицију клуба – рекла је Тијана Вуковић, сениор бренд менаџер компаније адидас.

The post Када је прошлост инспирација за будућност – Нови дрес КК Црвена звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment