Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи пионири до трофеја преко Астон Виле и Јувентуса

Млађи пионири Црвене звезде су доминантно освојиили престижан турнир у Хрватској и бележе одличне резултате у домаћем шампионату. Шеф стручног штаба дечака рођених 2010. године – Владимир Вучић се осврнуо на успешно освојено међународно такмичење и изнео очекивања за актуелну сезону.

У конкуренцији од 16 тимова црвено-бели малишани су савладали енглеску Астон Вилу у четвртини финала са 2:0, а потом у полуфиналном мечу идентичним резултатом тријумфовали против великана из Италије – Јувентуса. У директној борби за трофеј турнира у Међимурецу млађи пионири Звезде су славили са 5:6 након пенала против Легије из Варшаве, док је пре тога сусрет завршен скором од 0:0. Поред одличног приступа и презентовања нашег клуба на међународној сцени, екипа младог тренера је остварила импозантну гол разлику од 13:1, а талентовани чувар мреже Данило Кољчевић је освојио титулу најбољег голмана турнира.

Освојен турнир у Међимурецу, тачније Хрватској, нам је донео велику дозу позитивног самопоуздања пред почетак првенства. Није мала ствар освојити такмичење у конкуренцији екипа међу којима су Динамо Загреб, Спарта Праг, Ференцварош, Астон Вила, Јувентус, као и бројни други европски великани. Стил игре који смо демонстрирали је путоказ како би требало да наступамо у домаћем шампионату и држаћемо се тог плана – почео је Вучић.

Прошле су три рунде у оквиру Лиге млађих пионира групе А, док је Црвена звезда одиграла два дуела и савладала прво Вождовац (2:0), па потом и Раднички (10:0), а меч против ФК 011 је био одложен.

Припремни период иза нас је прошао по плану и програму рада, те смо остварили све што смо замислили током претходних месеци. Одиграли смо укупно девет утакмица, рачунајући и мечеве на турниру, и веома смо задовољни приказаним на терену. Такође, неколико играча је пристигло у наш клуб на позицијама где смо били у дефициту. Стигли су Огњен Матановић из Чукаричког, Михајло Радовић из Атине Нови Сад, као и Петар Мијушковић из школице фудбала Гаучоси. Сваки од момака је донео одређени квалитет који ће без сумње показати. Основни циљ током сезоне јесте да развијамо младе играче кроз тренажне процесе и припремамо за веће домете – закључио је тренер млађих пионира Црвене звезде.

За Млађе пионире нашег тима ће током сезоне наступати: Максим Живојиновић, Никша Паповић, Андреј Арсенијевић, Матеја Масев, Лазар Јевтић, Алекса Рајић, Душан Васиљевић, Огњен Матановић, Лав Радојевић, Михајло Радовић, Вук Југовић, Петар Мијушковић, Аљоша Вајић, Урош Ђорђевић, Страхиња Лазић и Филип Обрадиновић.

Стручни штаб: Владимир Вучић (главни тренер), Марко Јовановић (помоћни тренер).

The post Иза југа Маракане – Млађи пионири до трофеја преко Астон Виле и Јувентуса appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment