Moja Crvena Zvezda
Архива

Žarko Đurović menja Prosinečkog

Žarko Đurović - "novi" šef stručnog štaba FK Crvena zvezda

Posle nekoliko dana pauze, polako se ponovo zahuktava priča o (ne)mogućnosti da Robert Prosinečki sedi na klupi FK Crvena zvezda. Prethodnih dana pominjali su se predsednici dva saveza, predsednik FSS-a Tomislav Karadžić i predsednik HNS-a Vlatko Marković, kao glavni činioci koji mogu rasvetliti nastali problem. Međutim, i jedan i drugi su se otvoreno izjasnili da to nisu u stanju, prebacivajući lopticu na drugu stranu.

Ipak, rešenje je pronađeno.

Robert Prosinečki neće biti šef stručnog štaba FK Crvena zvezda. „Novi“ šef struke biće legenda našeg kluba Žarko Đurović koji poseduje profi licencu i koji je bio u stručnom štabu kao prvi pomoćnik Prosinečkom, a popularni Robi sedeće na klupi kao Đurovićev „pomoćnik“.

Povodom cele situacije svoje mišljenje izneo je i Slobodan Santrač nekadašnji selektor reprezentacije SR Jugoslavije i predavač na Trenerskoj školi Fudbalskog saveza Srbije:

– Propisi su jasni, naš savez izdaje sertifikat ili dozvolu za rad, a klubove naše elitne lige mogu da vode samo stručnjaci sa profi licencom. Moram da priznam da nisam upućen u slučaj Prosinečkog, ali verujem da ima barem A licencu, koja bi mu omogućila da sedi na klupi kao pomoćnik. Znam da Đurović poseduje profi licencu i to bi pomoglo da se sve okonča na zadovoljstvo kluba i trenera.

Pored toga postoji i mogućnost da Prosinečki po ubrzanom programu stekne profi licencu:

– Praksa je da se treneri školuju i edukuju u matičnim savezima i sigurno da HNS može da izađe u susret igraču koji predstavlja veliko ime hrvatskog fudbala. Pri tome ne mislim da se Prosinečkom nešto može pokloniti, jer to ne može ni HNS, a pogotovo ne naš fudbalski savez. Jednostavno, Robiju se može omogućiti školovanje koje bi mu u relativno kratkom periodu donelo profi licencu.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.