Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда поставља најмодернију хибридну подлогу у Европи

Фудбалски клуб Црвена звезда се увелико припрема за предстојећу сезону, а како би услови били на врхунском нивоу, наш клуб је започео процес реконструкције главног терена и постављања најмодерније травнате подлоге у Европи на стадиону “Рајко Митић”.

Црвено-беле у сезони 2023/24 очекује такмичење на три фронта – групној фази Лиге шампиона, првенству и Купу Србије, а како би остварили најбоље могуће резултате и нове историјске европске победе имаће велику подршку клуба.

Звездашка јавност је већ обавештена да је замена траве на помоћном терену, на којем првотимци нашег клуба свакодневно тренирају увелико у току. Следећи корак је замена подлоге на главом терену Маракане, која ће након завршетка радова, који су данас започети бити најмодернија у Европи.

Радови на главом терену Маракане ће се одвијати по следећим етапама: скидање старог терена и подбусенског слоја дубине од 20 центиметара, потом ће уследити провера и подешавање заливског система, затим постављање новог подбусенског материјала, ласерска нивелација терена и постављање природног бусена (комбинација две врсте траве, Поа пратенсис 90% и Лолиум перене 10%). Након тога уследиће завршни радови на ојачавању терена коришћењем вештачких влакана. Комбинацијом поменутих метода се долази до најмодерније хибридне подлоге која ће бити постављена на стадиону “Рајко Митић”.

Поред најквалитетнијих материјала у процес замене подлоге су укључени и најбољи извођачи радова на свету, који користе најмодернију опрему. Томе сведочи чињеница да су учествовали у постављању терена највећих европских и светских клубова као што су Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Вест Хем, Лестер, Бешикташ, али и у Рио де Жанеиру на чувеној “Маракани”, као и на стадиону Лусаил где је одиграно финале Светског првенства у фудбалу претходне године.

Очекује се да главни терен стадиона “Рајко Митић” заблиста у пуном сјају већ 10. јула и да буде у потпуности спреман за почетак нове верујемо изузетно успешне сезоне.

The post Звезда поставља најмодернију хибридну подлогу у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment