Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Резиме Звездиних голмана

Прилику да стоје међу стативама гола Црвене звезде у сезони која је за нама су имала тројица чувара мреже – Милан Борјан, Никола Васиљевић и Зоран Поповић, а као што је то био случај и претходних шест година највише наступа је забележио капитен нашег клуба.

Милан Борјан је и у сезони 2022/23 био на висини задатка и сада већ традиционално један од најстандарднијих фудбалера Црвене звезде. Статистика каже да је искусни чувар мреже бранио на 47 такмичарских утакмица, а на чак 22 дуела је остао несавладан. Од тога је у првенству у стартној постави био на 33 меча, а када је реч о Купу Србије пропустио је само прву утакмицу против Мачве, док је на преостала четири дуела водио црвено-беле до треће узастопне дупле круне.

Максимално поверење је уживала Звездина хоботница када је реч о европским мечевима, како код Дејана Станковића, тако и код његовог наследника – Милоша Милојевића. Борјан је са поносом носио капитенску траку у два двомеча квалификација за Лигу шампиона против Пјуника и Макабија из Хаифе, али и групној фази на свих шест дуела против Монака, Ференцвароша и Трабзонспора. Противнички играчи су успели да у 33 ситуације преваре капитена Звезде, када је реч о такмичењима на сва три фронта.

Посебну инспирацију за Борјана представљају пенал серије, те је и ове године на том пољу био изузетно доминантан. У четвртфиналу Купа Србије првотимци Звезде су се састали са Напретком на стадиону “Младост”. После 90 минута игре голова није било, а уследила је пенал серија у којој је Милан Борјан успео да одбрани два једанаестерца играчима крушевачке екипе и дао велики допринос пласману у полуфинале.

Перспективни голман, који је искуство стицао на позајмицама у суперлигашким клубовима – Никола Васиљевић је стао на гол Црвене звезде у претходној сезони у пет наврата и оставио одличан утисак. Забележио је четири наступа у Суперлиги Србије и један у Купу против Радничког из Сремске Митровице, када је у 73. минуту заменио Борјана.

Зоран Поповић је пролећни део сезоне 2022/23 провео на позајмици у екипи Чукаричког. У првој полусезони је једном обукао дрес Црвене звезде у Купу Србије против Мачве, када је наш тим славио резултатом 0:2, а искусни голман је успешно сачувао мрежу.

The post Резиме Звездиних голмана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment