Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи најконстантнији играч Звезде

Десетка црвено-белих Александар Катаи се у сезони која је већ иза нас, поред невероватних 19 датих голова, истакао као фудбалер са чак 50 одиграних мечева, односно највећим бројем наступа за Црвену звезду рачунајући сва такмичења.

Звездин Магико је у такмичарској години 2022/23 провео на терену 3.502 минута. То се може превести у цифру 50 утакмица, колико је популарни чарнобњак у копачкама одиграо, што га чини најредовнијим играчем Црвене звезде. Уз то Катаи је постигао 19 голова и забележио 12 асистенција, што имплицира да се може похвалити дабл-дабл учинком.

Највише наступа је остварио у Суперлиги Србије, где је практично био незамењив у тактичким замислима прво Дејана Станковића, па потом Милоша Милојевића. Од 37 дуела пропустио је само два, те је у игри провео 2.467 минута, а у просеку је погађао мрежу ривала на сваком другом сусрету. Повремено је улазио са клупе као „ас из рукава“ и доносио превагу на самој травнатој површини.

У Лиги Европе посматрали смо га на свих шест мечева групне фазе, где је постигао по гол Ференцварошу и Трабзонспору. Одиграо је тачно 400 минута. Са друге стране у квалификацијама за Лигу шампиона на два двомеча, тачније четири сусрета, се подразумевало да га навијачи нашег клуба виде од старта дуела у пољу. Цео меч је одиграо против Макабија у реваншу на Маракани, док је нешто пре краја утакмице напуштао терен на преостале три утакмице. Катаи је ту прикупио 277 минута активне игре.

Када је у питању национални куп вешти дриблер из Срборана је „плесао“ на терену на пет од пет мечева Црвене звезде на путу ка пехару најмасовнијег клупског такмичења у нашој земљи.

Надомак Катаија по броју наступа су били капитен Милан Борјан и хитроноги штопер Страхиња Ераковић са по 47 одиграних мечева, а занимљива чињеница јесте да су и више минута провели на терену у односу на Магика. Такође, завидним бројем утакмица се могу похвалити Александар Драговић (44 наступа), Гелор Канга (43 наступа), Осман Букари (42 наступа), Мирко Иванић (41 наступ)…

The post Катаи најконстантнији играч Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment