Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеЏудо

Звездина секција за инклузивни џудо за понос

За врхунске резулате Џудо клуба Црвена звезда чуло се у целом свету. Црвено бели су у протеклом периоду остварили више него импресивне резултате како на домаћој тако и на међународној сцени и с правом се могу да означити као мотор српског џудоа. Чињеница да Црвена звезда увек диже лествицу више и да у сваком сегменту свог рада указује и предводи, најбоље говори и нова секција за инклузивни џудо, која почела са радом почетком почетком 2023. у којој вежбају деца узраста од 5 до 12 година. Са њима раде професори физичког васпитања, некадашњи џудисти и дугогодисњи тренери Џудо клуба Црвена звезда.

Младе џудисте и њихове родитеље на тренингу су посетили Стојан Вујко председник Управног одбора ЏК Црвена звезда и Иван Тодоров први човек Џудо савеза Србије.

Уз сомборски Сенсеи-Ин, Џудо клуб Црвена звезда је међу првима увео инклузивни џудо. Овим желимо да покажемо колико је џудо добар, користан и заправо спорт за све. У нашој сали у секцији за инклузивни џудо вежбају деца са различитим сметњама у развоју узраста од 5 до 12 година. Желео бих да истакнем да је за наше чланове све бесплатно, почев нормално од тренинга, термина, опреме, лекарских прегледа. Апсолутно све за нашу децу је бесплатно– истакао је Стојан Вујко председник Управог одбора Џудо клуба Црвена звезда и председник Скупштине СД Црвена звезда.

Стојан Вујко истиче да се Управа ЏК Црвена звезда водила идејом да свој деци подједнако пружи могућност да буду укључени у заједницу у којој живе.

Џудо клуб Црвена звезда као и сви чланови Управе Џудо клуба Црвена звезда су друштвено одговорни људи. Помажемо и то не само кроз џудо, помажемо у свим сегментима живота и спорта уопште. Наравно, ово је нешто сасвим ново у шта смо ушли и можда овде расту будући шампиони јер као што знате да и у инклузивном џудоу постоје такмичења -рекао је Стојан Вујко.

Као и на сваком другом тренингу у Џудо хали у Љутице Богдана осмеси не силазе са дечјих лица. Са тренерима Давором, Бојаном и Миланом младе џудоке из секције за инклузивни џудо, полако откривају све тајне овог олимпијског борилачког спота.

Апсолутно позивам све родитеље да дођу и да уживају у условима које пружа Џудо клуб Црвена звезда, да уживају у спорту, да уживају у пријатељској атмосфери. Са нашим члановима раде дугогодишњи тренери Црвене звезде који су високо обучени за рад са децом која имају сметње у развоју. Ово је позив за све да постану џудисти и џудисткиње Црвене звезде– истакао је Стојан Вујко, председник Управног одбора ЏК Црвена звезда и председник Скупштине СД Црвена звезда.

Похвале и одличне оцене за рад ЏК Црвена звезда стигле су од председника Џудо савеза Србије.

Желео бих да честитам Џудо клубу Црвена звезда који је један од три клуба који је у протеклом периоду организовао рад са децом, а с друге стране хтео бих да похвалим да су три Звездина тренера који су професори физичке културе завршили неколико семинара у Европи тако да је ово апсолутно Клуб који је обучен да на најквалитетнији начин ради са децом у секцији инклузивног џудоа– истакао је Иван Тодоров.

Универзитетски, школски, војни и полицијски спорт су били у фокусу Светске џудо федерације и Европске џудо уније током протекле четири године.

Један од приоритета у наредном периоду биће развој инклузивног џудоа. Тиме смо заокружили да сви могу да се баве џудоом, не само такмичарским, него да могу да се баве и рекреативно, а могу и да кроз џудо упознају наш спорт на најбољи могући начин и да себе развијају у сваком смислу – рекао је Иван Тодоров.

Одлична пракса коју спроводи Црвена звезда је уједно позив И другим клубовима у Србији да се придруже у овој акцији.

То јесте позив другим џудо клубовима с тим да постоје специфични услови јер сви који буду желели да оформе секције инклузивног џудоа мораће поред Факултета физичке културе, да заврше и семинаре у оквиру Европске и Светске џудо федерације. Тренутно можемо бити задовољни са три клуба која имају секције и сматрам да ће нам се у наредном периоду придружити још клубова -закључио је Иван Тодоров.

The post Звездина секција за инклузивни џудо за понос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment