Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Медаље препонашима и спринтеру у Загребу

Атлетичари Црвене звезде наступили су на десетом Међународном митингу АК Аграм.

Све ближи остварењу норме за јуниорско Европско првенство у Јерусалиму је Матеја Сандић, који је тријумфовао у трци на 110 метара препоне са резултатом 14.35 секунди (норма 14.20 сек). Међутим, није то једина медаља коју је освојио, већ је у трци сениора на 200 метара био трећепласирани са фантастичних 21.92 сек.

Златна медаља освојена је и за Петра Андровића на дужој дистанци са препонама. Петар је 400 метара препоне истрчао за 55.33 секунди. Видело се у трци да има још простора за напредак и напад на такође јуниорку норму која износи 53.60 сек.

Спринтер Звезде Никола Ковачевић, летњу сезону отворио је са трком на 10.95 секунди на 100 метара и заузео треће место на митингу. На овом такмичењу трчи се само једна трка и на основу ранга се добијају медаље. Верујемо да је било финалне, овај резултат био би још бржи. Ковачевић је наступио и на 200 метара, где је истрчао 22.02 сек. и био четвртопласирани.

Катарина Милосављевић била је надомак освајња медаље, али није изостао одличан резултат на 1.500 метара где је истрчала 4:29.17 за четврто место.

У скоку даљ наступили су Марија Буквић и Марко Таировић.

Марија је такође била надомак бронзе, скочила је 6.13 метара, док је Таировић у прва три скока забележио преступе и није стекао могућност да се бори за додатна три.

Браво за успешан наступ свих наших атлетичара на међународном митингу као и за њихове тренере.

The post Медаље препонашима и спринтеру у Загребу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment