Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда поражена и у Београду у финалу плеј-офа

Ватерполисткиње Црвене звезде нису успеле да продуже финалну серију плеј-офа, пошто си у реваншу у Београду претрпеле пораз идентичним резултатом 10:8.

Као и у првој утакмици у Новом Саду, егал борба се водила током прве три четвртине, да би у самој завршници тог периода Војводина стекла најпре два, а почетком четврте четвртине и три гола предности и Звезда није успела резултатски да се врати у меч.

Новосађанке су у првој четвртини три пута имале минималну предност, а у том периоду су први пут на мечу стекле и два гола разлике. Међутим, током већег дела првог полувремена одржавале су предности, да би домаће играчице у завршници првог полувремена два пута погађале за изједначење и на одмор се отишло са нерешених 6:6.

Егал борба се водила и у трећем делу меча. Војводина је водила 7:6 и 8:7, а потом је Звезда промашила петерац и уследила је казна на другој страни. У завршници треће четвртине Новосађанке су стигле до вођства од 9:7, а потом су, чини се, преломиле меч голом за „+3“ почетком четврте четвртине. Два и по минута пре краја Звезда је вратила наду голом за 10:8, али је тај резултат остао на снази до краја.

Милана Хамзаева је била најефикаснија код шампиона са три гола, док су код Звезде четири играчице постигле по два: Ива Маринковић, Ана Мамоглу, Сесилија Диаз Меса и Христина Илић.

Медаље ватерполисткињама Војводине и Црвене звезде уручили су председник Ватерполо савеза Србије, Виктор Јеленић и истакнути функционер ЛЕН-а, Дејан Перишић, а први човек Савеза је предао Јовани Пантовић и пехар намењен шампиону Србије.

Црвена звезда – Војводина 8:10 (3:4, 3:2, 1:3, 1:1)

Базен СРЦ „25. мај Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Рончевић и Прлић. Искључења: Црвена звезда 6, Војводин 9. Петерци: Црвена звезда 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Корени, Дамјановић, Маринковић 2, Лујић, Мамоглу 2, Тодоровски, Радоњић, Меса 2, Илић 2, Зелић, Антанасијевић.Тренер Ивковић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 2, Авдић 1, Бањац, Пантовић 1, Амлиаева 1, Спасојевић, Попов, Савченко, Дамњановић 1, Хамзаева 3, Моћан 1, Андрић, Ћорда. Тренер Дрезгић.

The post Звезда поражена и у Београду у финалу плеј-офа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment