Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Кадети на Европском првенству

Репрезентација Србије узраста до 17 година стартује учешће на Европском првенству у Мађарској у групи Б са Шпанијом, Италијом и Словенијом. Први меч на програму је већ данас од 17 часова, а Орлићи ће на мегдан изаћи Словенцима. Међу изабраницима Александра Луковића налази се седам фудбалера Црвене звезде рођених 2006. и 2007. године, а међу њима су Вељко Милосављевић, Виктор Стојановић, Давид Ђурић, Андреј Петровић, Андрија Максимовић, Вељко Вукојевић и Адем Авдић.

Европско првенство за селекцију до 17 година у Мађарској стартовало је у среду, 17. маја, а наша репрезентација део је групе Б, у којој се налазе још Шпанија, Италија и Словенија. Први меч се игра против Словенаца, а заказан је за данас од 17 часова, затим следи дуел са Италијом који је на програму у недељу, док ће групну фазу Орлићи завршити утакмицом са Шпанијом, 24. маја.

Кадетска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство 28. марта, савладавши Израел у последњем колу квалификација резултатом 3:0 у Старој Пазови. Претходно, изабраници Александра Луковића су поражени у првом колу од Белорусије резултатом 2:1, док су у другом били бољи од Босне и Херцеговине са чак 5:0. На квалификационим мечевима за место у тиму су конкурисала осморица кадета Црвене звезде, а то су били Вељко Милосављевић, Виктор Стојановић, Давид Ђурић, Матеја Остојић, Андреј Петровић, Андрија Максимовић, Вељко Вукојевић и Урош Тегелтија.

Већ на првом квалификационом мечу смо видели погодак Звездиног детета, а тада је водећи гол за Србију постигао Давид Ђурић, сјајним ударцем са дистанце, али је до краја меча Белорусија успела да преокрене резултат и стави Орлиће у неугодан положај пред наставак квалификација. Показали су на следећем мечу пулени Александра Луковића карактер, те су под притиском славили убедљиво против Босне и Херцеговине, а први погодак на мечу постигао је Звездин штопер, Виктор Стојановић и то на веома леп начин након ударца из угла. Последњи меч био је бити или не бити за нашу репрезентацију, а тада су поново заблистали дечаци који фудбалско знање још увек уче на теренима иза јужне трибине стадиона “Рајко Митић”. Стрелац водећег гола против Израела био је Андрија Максимовић – најбољи кадет СД Црвена звезда, за други гол је затим асистирао Давид Ђурић, да би коначан резултат прелепим поготком поставио Вељко Вукојевић. Од меча са Израелом прошло је скоро два месеца, а у међувремену су наши бисери имали и контролну проверу пред старт завршног турнира, те су савладали Мађарску са 1:0, док је једини стрелац био Андрија Максимовић.

Списак путника за Европско првенство се променио од квалификационог циклуса, те ће Црвена звезда на завршном турниру имати седморицу представника:

Вељко Милосављевић, заменик капитена у кадетској селекцији нашег клуба који покрива позицију штопера. Момак рођен 28. јуна 2007. године је у дресу кадетске селекције Црвене звезде ове сезоне одиграо 24 меча, постигао четири поготка и уписао две асистенције.

Виктор Стојановић, такође штопер у тиму Слађана Николића, рођен 1. јануара 2007. године, који је одиграо 21 утакмицу ове сезоне, постигао два гола и забележио једну асистенцију.

Давид Ђурић, леви бек рођен 19. марта 2006. године је био један од најстандарднијих у Кадетској лиги Србије, с обзиром да је забележио чак 26 наступа, а поред два постигнута, наместио је осам голова.

Андреј Петровић, мотор средине терена кадета Црвене звезде, рођен 24. априла 2006. године је у црвено-белом дресу на 26 мечева био прецизан осам пута, док је пет пута упутио пас ка саиграчима који су тресли мреже.

Андрија Максимовић, момак о коме не треба трошити речи, фудбалер који је, иако не игра на позицији нападача, већ офанзивног везног, успео да постигне чак 30 голова и упише девет асистенција на 25 утакмица, рођен је 5. јуна 2007.

Вељко Вукојевић, брзоного десно крило, рођен је 22. августа 2006. године, а за Звездине кадете је на 26 мечева мреже тресао 11 пута и уписао 8 асистенција.

Адем Авдић, пулен Милорада Вилотића, игра сјајну сезону у млађим кадетима Црвене звезде, а пре недељу дана је био проглашен за најбољег играча турнира “Миљан Миљанић” у селекцији Србије до 16 година. Рођен је 24. септембра 2007. године.

The post Иза југа Маракане – Кадети на Европском првенству appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment