Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти вицешампиони Србије

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у другом мечу финалне серије плеј-офа Првенства Србије од Новог Београда 7:14 (1:2, 2:3, 3:4, 1:5) на базену 25.мај/Милан Гале Мушкатировић и заузели друго место у укупном пласману.

Нажалост, прилика за шампионску титулу и дуплу круну није искоришћена, али наши момци подигнуте главе завршавају сезону. Освојен је Куп Србије, у ЛЕН Еврокупу је екипа била надомак великог повратка и славља над Вашашом, који је касније и освојио Еврокуп, у Регионалној лиги Звезда је могла и међу четири, док је у финалу домаћег шампионата Нови Београд на крају славио.

И то идентичним дешавањима као и у првом мечу. При резултату 6:7 Иван Басара је постигао гол, који арбитар Путниковић није видео, као ни претходне недеље његов колега Анђелић, али јесу сви они у директном преносу на РТС. Нови Београд је из понора стекао самопоуздање захваљујући Алвару Гранадосу, јунаку финалне серије.

Неоспорно је Шпанац потврдио класу, али нашем тиму је у обе утакмице чистим и потврђеним грешкама арбитара ускраћена прилика да се равноправно бори за трофеј шампиона.

У утакмицу су боље ушли гости. Звезда је повела преко Васића, али је Гранадос са два гола окренуо резултат. Владимир Мишовић је бриљирао и са неколиком сјајних интервенција потврдио репрезентативну класу.

У наставку су погађали Перковић, затим још два пута Гранадос, да би после поста од 13 минута без гола за Црвену звезду били прецизни Басара и Суботић за 3:5 пред полувреме.

У трећој четвртини Црвена звезда је имала контролу, Вучинић и Гранадос су погодили за Нови Београд, Марковић, Басара и Суботић за Црвену звезду. Уследио је спорни моменат, када је публика на 25.мају скочила, лопта “препливала” линију, али је судија Војин Путниковић остао нем. У наставку је Гранадос наставио серију, а после још једног спорног момента, прекршаја над Јакшићем и петерцем, Шпанац је преломио утакмицу за 6:9.

У последњој деоници погодио је Шпанац још три пута за двоцифрени учинак, стрелци су били и Јакшић, Скумпакис и Пијетловић, док је за Црвену звезду био прецизан Милош Вукићевић. У последњем минуту петерац није искористио Родољуб Гајић, остао је резултат 7:14 на снази до краја меча.

По два пута су били прецизни Суботић и Басара, Марковић, Васић и Вукићевић по једном.

Успешна и лепа сезона је приведена крају, ми се надамо да ће се спортска срећа окренути нашим момцима у наредној.

Медаље и пехар су предали Виктор Јеленић, председник ВСС и Немања Маријан, генерални секретар ВСС.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ БЕОГРАД 7:14 (1:2, 2:3, 3:4, 1:5)
Београд, базен: „25.мај/Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Путниковић и Виријевић. Петерци: Црвена звезда 1(0), Нови Београд 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић, Марковић 1, Суботић 2, Васић 1, Банићевић, Басара 2, Вукићевић, 1, Семан, Милојевић, Радовић, Ивановић, Данковић. Тренер: Александар Филиповић

НОВИ БЕОГРАД: Филиповић, С.Рашовић, Мартиновић, Гранадос 10(1), Вучинић 1, Пијетловић 1, Драшовић, Јакшић, Перковић 2, Влахопулос, Скумпакис, В. Рашовић, Фернандез, Шушиашвили. Тренер: Живко Гоцић

The post Ватерполисти вицешампиони Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment