Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти у финалу и Лиги шампиона!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у мајсторици полуфиналне серије плеј-офа Суперлиге Раднички из Крагујевца на 25.мају резултатом 12:8 (1:1, 3:4, 5:3, 3:0) и пласирали се у финале, а самим тим и изборили директан пласман у Лигу шампиона!

Утакмица је почела минутом ћутања поводом велике трагедије која се догодила у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду.

Противник у финалу плеј-офа биће Нови Београд, а први сусрет је на програму 10.маја на базену СЦ “11.април/Влахо Орлић”.

Црвена звезда се у најелитније такмичење враћа после сезоне паузе, а у финалу плеј-офа је поново после 4 године.

Почетак је био “спорији”, тимови су ушли са дозом опреза јер улог утакмице био велики, па је у првој четвртини виђен по један гол на обе стране. Раднички је повео након нешто мање од два минута игре, преко Милоша Ћука, а изједначење Црвеној звезди донео је Гаврил Суботић, на уласку у последњи минут – 1:1. Мишовић и Тодоровски су били на висини задатка и у великој мери заслужни за по један гол на обе стране.

Средином друге четвртине Раднички је поново повео, преко Вука Драшковића, али су Звезди преокрет донели ефектним головима са дистанце Марко Радовић и Вељко Танкосић (3:2). Крагујевчани су узвратили преко Ћука и Стефана Бранковића, за ново вођство, да би Марко Радовић погодио за 4:4, пола минута пре полувремена. Ипак, у самом финишу Станојевић је постигао важан погодак за 4:5 пред полувреме.

Милош Ћук је на самом старту другог дела сусрета донео Радничком прву предност од два гола (4:6). Звезда се тада пробудила, заиграла препознатљиво и направила серију од 4:0, у којој је Иван Басара бриљирао и погађао три пута, па је на два и по минута пре краја треће четвртине „плус два“ имао наш тим – 8:6. Звезда је успевала да се одбрани и са два играча мање, захваљујући одличној одбрани и сјајном Мишовићу. До уласка у последњу деоницу изабраници Уроша Стевановића успели су да “врате” један гол и продуже наду, (9:8).

И то је било то. На старту последње четвртине Суботић је реализовао напад са играчем више (10:8), док на другој страни Раднички није успео да искористи неколико напада, Мишовић је спустио рампу и омогућио саиграчима да ставе тачку на меч. Звезда је “плела” мрежу, Раднички успевао да неколико пута “преживи” један напад, па је Суботић тачно минут и по пре краја искористио још једну бројчану предност и отклонио све сумње око победника меча. Коначан резултат поставио је из петерца Душан Васић, својим другим голом, за 12:8.

Гаврил Суботић, Иван Басара и Марко Радовић су постигли по три гола, Душан Васић је стрелац два, Вељко Танкосић једног гола.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 12:8 (1:1, 3:4, 5:3, 3:0)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Путниковић и Станојевић. Искључења: Црвена звезда 11, Раднички 12. Петерци: Црвена звезда 1(1), Раднички 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић 3, Васић 2(1), Банићевић, Басара 3, Данковић, Семан, Милојевић, Радовић 3, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Александар Филиповић

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић, Станојевић 1, Јанковић, Ћук 4, Гавриловић 1, Укропина, Антић, Пљеванчић, Драшковић 1, Лукић, Познановић, Тодоровски, Којић. Тренер: Урош Стевановић

The post Ватерполисти у финалу и Лиги шампиона! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment