Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда Грундфос – Пролетер 26:26 (14:13)

Рукометаши Црвене звезде Грундфос остали су без победе у последњој секунди утакмице 24.кола АРКУС лиге против Пролетера и уписали други реми у сезони – 26:26 (14:13).

Звезда је повела десет секунди пре краја преко Уроша Колунџића, али је Огњен Карлаш искористио смушену и лошу реакцију нашег тима секунду пре краја и из деветерца донео вредан бод свом тиму.

У екипу се после повреде вратио капитен Драшко Ненадић, али Звезда није успела да се тргне и упише нову победу.

Звезда је имала плус 3 у више наврата и током већег дела првог полувремена, али није успевала да се одлепи, што је Пролетер искористио и успео да преокрене резултата серијом 4:0 у 27.минуту, (11:12). Ипак, предност пред полувреме донео је Иван Хорват у последњим тренуцима.

И у наставку, клацкалица, гол за гол, све до самог финиша када Бујишић и Мајес доносе 25:23. Ни то наш тим није материјализовао, Ковачевић и Скубан су изједначили, а управо је ударац Уроша Ковачевића зауставио Алекса Богуновић тридесет секунди пре истека времена. Уследио је тајм-аут Ратка Ђурковића, акција за крило и гол Колунџића на десет секунди пре краја, али не и за победу. Мирко Ђурковић је зауставио напад Пролетера, добио искључење, остала је једна секунда, а Карлаш погодио са девет метара и казнио лошу реакцију Звездиних играча за 26:26 и битан бод Зрењанинаца за опстанак.

Колунџић је био и најефикаснији против бившег тима са 5 голова, по 4 су постигли Бујишић и Матичић, Ненадић и Ђуровић по 3.

У наредном колу, претпоследњем, Звезда гостује још једној екипи која се бори за опстанак, Кикинди.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ПРОЛЕТЕР 26:26 (14:13)
Београд, хала: УВЦ „Шумице“. Гледалаца: 120. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Црвена звезда 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(4), Пролетер 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 2(1), Хорват 3, Симић, Ненадић 3(1), Колунџић 5, Радовановић, Богуновић, Мајес 3, Алавања, Јелић, Матичић 4(2), Стојановић, Пантић, Перић, Бујишић 4, Шљукић 1. Тренер: Ратко Ђурковић

ПРОЛЕТЕР: Стоиљковски, Карлаш 9(2), Кнежевић, Л.Павловић 2, Скубан 8, Рудић 1, Брети, Терзић 1, Микић, Соврлић, М.Павловић 1, Барјактаровић, Кереши, Вукадиновић 2, У.Ковачевић 2, М.Ковачевић. Тренер: Горјан Спахић

The post Црвена звезда Грундфос – Пролетер 26:26 (14:13) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment