Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Здравље за све – Црвена звезда и компанија Меридиан у хуманој кацији

КК Црвена звезда и насловни спонзор клуба комапнија Меридианбет заједнички су се прикључили бројним акцијама и дали свој допринос “Светском дану здравља” који је обележен 7. априла.

Светска здравствена организација (WХО) спроводи глобалну друштвену кампању под слоганом „Здравље за све“, са циљем да укаже на важност колективне здравствене заштите. Ова глобална кампања превасходно је усмерена на солидарност при здравственом лечењу, водећи се бригом да ниједна особа на свету не сме бити ускраћена за здравствени преглед и правовремену медицинску помоћ.

Управо из тог разлога компанија Меридианбет је заједно са КК Црвена звезда Меридианбет одлучила да се прикључи овој кампањи и самоиницијативно покрене акцију пружања хуманитарне помоћи онима којима је здравствена помоћ потребна. Ова племенита акција спортских лидера реализовала се током априла месеца, где је свака погођена тројка кошаркаша Црвене звезде Меридианбет на домаћем терену награђена и вреднована са по 3.000 динара (утакмице против Олимпијакоса, Фанербхачеа и Сплита).

Осим ове акције, Црвена звезда и Меридианбет укључили су у ову акцију и навијаче који су насумичним одабиром из публике били у прилици да дођу до вредних награда уколико погоде тројку…

Црвено-бели су се својски потрудили да помогну у овој акцији, јер су на три утакмице током ове акције убацили 26 тројки уз додатак од 3 тројке наших присталица: 29 тројки, односно 87.000 динара.

Овај учинак има додатну вредност јер су само против најјачих европских екипа Олимпијакоса и Фенера црвено-бели убацили чак 19 шутева иза линије за три поена.

Наш насловни спонзор Компанија Меридианбет одлучила је да укупан износ 29 погођених тројки КК Црвене звезде Меридианбет, односно 87.000 динара, заокружи на 100.000 динара, а сав приход ће се донирати кошаркашима у колицима који бране боје КК Црвена звезда Сингидунум.

Жељко Ћирковић, капитен ККК Сингидунум Црвена звезда: – Још једном велико хвала на новом знаку пажње. Није нас преварио осећај да смо потписивањем сарадње са ККЦЗ нашли партнера који заиста брине о нашим проблемима. Уосталом везује нас најлепши колективни спорт на свету. Честитке на победи и правом спектаклу којем смо присуствовали, против Олимпијакоса. Мотиви да учинимо исто и у нашем такмичењу, само су већи! Такође, велика захвалност и називном спонзору Меридианбету на донацији и улагању у наш клуб.

Ово није била прва, а свакако неће бити ни последња хуманитарна акција компаније Меридиан и КК Црвена звезда.

The post Здравље за све – Црвена звезда и компанија Меридиан у хуманој кацији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment