Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда улепшала Ускрс деци без родитељског старања

Фудбалски клуб Црвена звезда је уочи великог хришћанског празника Ускрса који се слави у недељу, угостио незбринуту децу из Дечјег села “Др. Милорад Павловић” из Сремске Каменице, домова за незбринуту децу Београда, дечаке и девојчице без родитељског старања из Српске Црње, малишане из организације РО-ДЕ за децу без родитеља, децу из Специјалне установе “Др. Никола Шуменковић” из Стамнице, најмлађе из Свратишта Београд, као и чланове Установе за одрасле и старије “Гвозден Јованчићевић” из Великог Поповца и приредио дружење са играчима на атлетској стази подно северне трибине стадиона „Рајко Митић“.

Црвена звезда је сада већ традиционално по трећи пут организовала догађај фарбања ускршњих јаја на Маракани, а овога пута на наше велико задовољство смо угостили око 150 малишана. Овогодишња акција је тако превазишла све претходне, када је у питању одзив организација које воде бригу о деци без родитељског старања. Наш клуб је на овај начин још једном потврдио да је друштвено-одговорна установа, као и да је време празника прави моменат да се скрене пажња на најугроженије чланове нашег друштва.

Деца су имала прилику да уживају у ускршњем дружењу са фудбалерима Црвене звезда, који су заједно са њима фарбали јаја за престојећи православни празник. Капитен Милан Борјан, Александар Катаи, Немања Милуновић, Славољуб Срнић, Никола Васиљевић, Страхиња Ераковић, Јегор Пруцев, Осман Букари, Кингс Кангва, Лазар Николић, Стефан Митровић, Срђан Мијаиловић и Никола Митуљикић су били веома расположени за фотографисање са најмлађима, као и партију фудбала, коју су одиграли на мале голиће са дечацима и девојчицама.

Сјајна атмосфера је била уочљива на сваком кораку током двочасовног дружења на Маракани, а поклони које је Звезда припремила су обрадовали децу која су створила незаборавну успомену. Пред сам крај боравка на стадиону „Рајко Митић“, малишани су се окрепили уз сендвиче које смо за њих припремили, а затим се упутили ка Храму Светог Саве, где су уз водича обишли највећи српски православни храм.

Захваљујемо се кетерингу „Ужина“ који је за малишане припремио посне оброке.

The post Звезда улепшала Ускрс деци без родитељског старања appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment