Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против Младости ГАТ – Александар Катаи

Црвена звезда је тријумфовала над екипом Младост ГАТ на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 28. рунде националног првенства скором 4:2. Наслов играча утакмице са индексом 254, према статистичкој платформи ИнСтат, је понео двоструки стрелац Александар Катаи.

Стигао је Звездин Магико до 15. гола у Суперлиги Србије ове сезоне и тиме задужио улогу лидера листе стрелаца у домаћем шампионату. Репрезентативна пауза је очигледно пријала искусном фудбалеру који је био изузетно расположен против новосадске Младости.

Прво је у 16. минуту сусрета искористио одличан убачај у казнени простор од стране Александра Пешића. Сјајна акција домаћег тима је у потпуности испраћена од стране Катаија, који је на другој стативи при клизећем старту “спаковао” лопту у мрежу. Други гол је стигао у позној фази дуела, тачније у 90. минуту. Овога пута се у улози асистента нашао Осман Букари, а Звездина десетка је прихватила лопту унутар шеснаестерца и ударцем са отприлике 12 метара матирала по други пут гостујућег голмана.

Погађао је Катаи мрежу ривала у два наврата, али нису једино голови били довољни “љубимцу” црвено-белих навијача да понесе епитет играча меча. Параметри извучени посредством статистичке платформе ИнСтат су гарант оног што следи. Фудбалер рођен у Србобрану је највише пута шутирао према голу противника, а у пет наврата је ударац ишао у оквир гола. Дриблинзи као најјаче “оружје” Магика су били уочљиви и голим оком посматрача, а анализа меча нас је довела до цифре од четири успешна. То је само потврда Катаијеве пробојности на претходном мечу.

Учествовао је у 12 акција у шеснаестерцу, послао девет додавања у казнени простор од тога четири кључна паса која су претходила гол шанси. Максималан скор је забележио у ваздушним дуелима, док је у фази напада остварио учинак од 57 процената добијених окршаја са играчима Младости, односно 67 посто кад је реч о дефанзиви. Такође, уписао је један успешан старт на лопту и пресекао једно додавање противничке екипе.

Одмах иза Александра Катаија према индексу нашли су се: Гелор Канга (252), Кингс Кангва (243) и Мирко Иванић (234).

The post МВП против Младости ГАТ – Александар Катаи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment