Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

АНГТ: Мали Топ незапамћеном утакмицом одвео Звезду у финале

Јунори КК Црвена звезда Меридианбет пласирали су се финале овогодишњег АНГТ турнира пошто су трећој утакмици и директној борби за финале победили екипу АНГТ 96:95 после продужетка!

Утакмицу која ће постати један од класика овог турнира у Београду коју наш клуб организује већ скоро деценију и по обележио је звездин бисер Никола Топић који је одушевио кошаркашки свет, пуну халу Баскет Сити и наше првотимце Бранка Лазића и Немању Недовића – постигао је кош за победу, убацио је укупно 49 поена, сам 20 у последњој четвртини, али је и оркестрирао повратак екипе која је показала карактер и вратила се након -21!

Изузетно тешка утакмицуа добила је свој врхунац у последњим секундама, Тодоровић је погодио тројку о таблу и одвео меч у додатних пет минута. Мало је недостајало да црвено-бели остану празних шака са звуком сирене, али су гости постигли кош са минималним закашњењем.

У продужетку Топића који је имао велику помоћ саиграча посебно Вуковића и Гагића, нико није могао да заустави. Тројка, асистенција, два бацања и асистенција: Звезда је после прецизног хица Гачића након Николиног додавања стигла до 92:90 на 54 секунде до краја. Успели су ипак кошаркаши Неxт Генератион тима да дођу у позицију да победе, али је Никола Топић имао другачије планове. Поново је узео одговорност у своје руке на 94:95 и убацио двојку за велику победу и финале у коме црвено-бели чекају бољег из дуела Мега – ИНСЕП.

Поред Топића, истакли су се Лазар Гачић са 15 и Андрија Вуковић са дабл-даблом од 10 поена и 11 скокова (индекс 22).

Велико финале на програму је у недељу од 18.30 часова.

The post АНГТ: Мали Топ незапамћеном утакмицом одвео Звезду у финале appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Veteran Sever апр 3, 2023 at 00:29

I u finalu protiv Mege bio jedan od najgorih i direktan krivac za poraz. Na sekundu i po pre kraja regularnog promašuje slobodno bacanje za pobedu, a u produžetku na 1 razlike za nas, 6 sek pre kraja baca neki balon za trojku, Mega uzima loptu i daje koš i pobeđuje!!!! A da ne pričam o 7 izgubljenih lopti, o par šuteva u stilu Lazarevića…Da on danas nije igrao Zvezda bi POBEDILA!

Reply

Leave a Comment