Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети за петицу

Кадетска селекција Црвене звезде је у оквиру 21. кола Суперлиге савладала Бродарац резултатом 5:1 и наставила са беспрекорним партијама. Меч је са два поготка отворио Дарије Маркочевић, да би се у наставку уписали редом Виктор Стојановић, Вукашин Ивановић и Стефан Голубовић, док су асистентски биланс у тиму Слађана Николића, поправили Урош Илић, Алекса Василић и управо расположени Ивановић.

Црвена звезда – Бродарац 5:1 (2:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Маркочевић у 38. и 40, Стојановић у 60, Ивановић у 71. и Голубовић у 79. минуту за Црвену звезду, а Миленковић у 73. минуту за Бродарац.

Жути картони: Милошевић (Црвена звезда), Мићић (Бродарац).

Црвена звезда: Вишњић, Остојић, Стојановић, Милосављевић, У. Илић (од 81. Ђурић), Младеновић, Милошевић (од 70. Т. Илић), Василић (од 70. Максимовић), Голубовић, У. Тегелтија (од 70. Вукојевић), Маркочевић (од 50. Ивановић).

Бродарац: Лончаревић, Влаисављевић, Миливојевић, Чоловић, Петровић, Трач, Перишић (од 55. Чудић), Милосављевић (од 63. Миленковић), Мићић, Ћирић, Јовић.

У добром расположењу су наши бисери ушли у данашњи меч, с обзиром да су се у току недеље, носећи дрес репрезентације Србије, пласирали на Европско првенство у кадетској конкуренцији. Ипак, вратили су се клупских обавезама и ставили на располагање тренеру Слађану Николићу, а мало је фалило да већ у 12. минуту видимо први гол на сусрету. Одлично је прошао Илић по левој страни и добро центрирао за Маркочевића који је скочио, трзнуо главом, али гађао тик поред стативе. Гости су узвратили у 27. минуту када је Мићић после добре контре гађао поред гола и мало разбудио наше кадете, којима су игру доста отежавали и временски услови, с обзиром на то да је киша константно падала, те да је терен био натопљен.

Тандем Илић-Маркочевић је сјајно функционисао и то је дошло на наплату у 38. минуту када је вихорни бек поново пробио, а талентовани нападач из Теслића, овог пута, трзнуо главом и погодио “малу” мрежу, са неколико метара. Није се пуно чекало да Звезда удвостручи предност, а поново је кобан по ривала био Дарије Маркочевић. Одиграо је дупли пас са Василићем који га је “избацио” испред Лончаревића, а њему су ситуације “један на један” специјалност, што се још једном показало на делу. Могао је и Младеновић у смирај првог дела игре да погоди, али је лопта завршила поред стативе.

Најбољи актер у првом делу игре – Маркочевић је због повреде морао ван терена, а управо је резервиста Ивановић у 55. минуту умало погодио, када је са ивице казненог простора снажно шутирао, премда је Лончаревић успео да интервенише. Ипак, нашао се Ивановић у улози асистента када је у 60. минуту после центаршута, петом одиграо за Виктора Стојановића, а он у маниру расних голгетера надмудрио голмана Бродарца.

После асистенције, уписао се Вукашин Ивановић и у стрелце када се у 71. минуту добро снашао у гужви у петерцу ривала и практично коленом савладао Лончаревића. На другој страни је узвратио Миленковић и, два минута касније, смањио резултат. Није то било све на данашњем мечу, с обзиром на то да је још један погодак виђен у 79. минуту, а реализатор је био Стефан Голубовић. Добро се снашао високи нападач и искористио непажњу дефанзиваца гостију, одузео лопту и рутински савладао Лончаревића. До краја меча је и Вукојевић шутирао, затресао пречку, али се резултат није мењао, премда су кадетки Звезде заслужено освојили три бода.

The post Кадети за петицу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment