Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда руши дебитанта за наставак непобедивости!!!

Након двонедељне репрезентативне паузе, клупски фудбал је поново у центру пажње. Фудбалери Црвене звезде настављају поход ка одбрани дупле круне, где ће сутра од 18 часова у оквиру 28. кола Моцарт Суперлиге Србије на стадиону ,,Рајко Митић” угостити дебитанта у најјачем друштву, екипу Младост ГАТ.

Иако нису успели да победом заокруже први пролећни циклус утакмица, него су морали да се задовоље само бодом на гостовању екипи Напретка у Крушевцу, фудбалери Црвене звезде ипак су успели да задрже осамнаест бодова предности у односу на најближег пратиоца, пошто су фудбалери ТСЦ-а победом над екипом Младости из Лучана преузели другу позицију од екипе Партизана која је у последњем колу претрпела пораз на свом терену од претпоследње екипе на табели, Радника из Сурдулице.
Црвено-беле очекује нешто лакши распоред у последња три кола регуларног дела шампионата, а први у низу мечева биће против екипе Младост ГАТ, која ће по први пут у својој историји истрчати на терен нашег највећег  стадиона.

Након разочаравајуће дебитантске полусезоне, где су одиграли испод свих очекивања, одговорни у редовима новог суперлигаша из Новог Сада, решили су да већ на првом пресеку сезоне потпуно промене физиономију тима, заменивши велики број фудбалера.
Нови становници Новог Сада постали су Мирослав Бјелош који се из мађарског Ујпешта вратио у српски фудбал, као и бивши фудбалер Црвене звезде, Немања Милић који је наступао за екипу БАТЕ Борисова, Саша Марковић из кипарског Олимпијакоса (Никозија) и Ђорђе Ћосић из Шахтјор Карагандија. Из Чукаричког су стигли Милан Савић и Никола Вујадиновић, Никола Јанковић је стигао из Колубаре, док је Срђан Грабеж дрес Јавора заменио за дрес Младости. Из Црвене звезде на позајмицу до краја сезоне стигао је Јован Митуљикић. Кристиан дал Бело је стигао из украјинске Зорје, Роман Гал из шведског Малмеа, а Емануел Хекмен из португалског Жил Висентеа.
Клуб су напустили Владимир Ковачевић (Динамо Махачкала, Русија), Никола Поповић (Ритери, Литванија), Срђан Димитров (Окжетпес, Казахстан), Бојан Млађовић (Тобол, Казахстан), Александар Катанић (Силекс, Северна Македонија), Мирослав Маричић (Младост Лучани), Душан Мијић (Арарат Јереван, Јерменија), Данило Секулић (Раднички Београд), Алекса Марушић (Дечић, Црна Гора), Драгољуб Радоман (Слобода Ужице), Миле Савковић (Смедерево), Милош Миловановић (Нови Сад), Алекса Слијепчевић (Војводина Бачко Градиште), Данило Миладиновић (Јединство УБ), Андрија Радуловић (Радник Сурдулица).

Као и већина суперлигаша и фудбалери екипе Младост ГАТ за предстојећу полусезону припремали су се у Анталији, где су одиграли две пријатељске утакмице, забележивши победу против пољске екипе Сласка из Вроцлава (1:0), уз пораз од шампиона Узбекистана, екипе Пактахора (1:0).
Да би пролећни део шампионата почели онако како су завршили јесењи, поразом, боља је била екипа Јавора која је у једном узбудљивом мечу славила са 3:2. Да би коло након тога екипа Младости направила прворазредну сензацију савладавши екипу вицешампиона Партизана на гостујућем терену са високих (4:0).
Међутим то ће се испоставити као једина победа овог пролећа, пошто су фудбалери Младости у наредних шест кола уписали четири пораза од екипа ТСЦ-а (2:1), Новог Пазара (1:0), Напретка (1:0), Радничког 1923 (2:1), те два ремија без голова против Радничког из Ниша и Спартака из Суботице.

Након двадесет и седам одиграних кола, екипа Младост ГАТ, забележила је четири победе, шест ремија и седамнаест пораза уз негативну гол разлику 18:41, па тренутно заузима последњу-шеснаесту позицију са свега осамнаест освојених бодова, па им до краја шампионата предстоји грчевита борба за опстанак.
Екипу предводи искусни Новица Максимовић са пет постигнутих голова.

Црвена звезда и Младост ГАТ су се састали први пут у историји ова два клуба у јесењем делу актуелне сезоне. Меч је одигран 2. октобра 2022. године на стадиону “Карађорђе”, а црвено-бели су славили са убедљивих 4:1. Голове за екипу тренера Милоша Милојевића постигли су двоструки стрелац Мирко Иванић, те Александар Катаи и Гелор Канга.

Пред дуел са Црвеном звездом, тренер фудбалера Младости, некадашњи капитен и тренер нашег клуба, Ненад Лалатовић, изнео је своја очекивања:

– Чињеница је да се Звезда налази на првом, а ми на последњем месту. Дуго сам, међутим, у фудбалу и никад унапред не размишљам о томе да ће тим који водим неку утакмицу да изгуби. Даћемо све од себе како бисмо изненадили првака и будућег учесника Лиге шампиона, а сама утакмица понудиће одговор да ли то можемо или не. Не знам како ће на крају бити против београдских црвено-белих, али верујем у боља остварења мог тима против Колубаре и Младости из Лучана, а онда и у плеј-ауту – изјавио је Лалатовић.

За очекивати је да харизматични стручњак црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Кнежевић – Јанковић, Хекмен, Вујадиновић, Ћосић – Денић, Максимовић – Бабић, Видаков, Дал Бело – Милић.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде након репрезентативне паузе у финиш сезоне улазе са много мотива да што пре заврше шампионску трку и да се употпуности посвете одбрани дупле круне. И нема сумње да ће максимално озбиљно приступити наредним мечевима док и математички не обезбеде шесту узастопну титулу шампиона Србије.

Пред дуел са екипом Младост ГАТ, тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, открио је да би идеалан сценарио био да се титула овери у вечитом дербију, али и да је и поред велике бодовне разлике фокусиран само на сваки следећи меч.

– То би био иделан сценарио, да се овери у дербију. Међутим не гледамо на тај начин. Очекује нас утакмица против Младости ГАТ, желимо да одиграмо добро и да из те добре игре пробамо да дођемо до доброг резултата – рекао је Милош Милојевић.

Истакао је Милојевић да очекује да види мотивисану новосадску екипу, али и да са правим приступом верује у победу свог тима.  

– Приступ и припрема утакмице, све је прошло како треба. Играчи су фокусирани, то нам даје позитивну енергију. Сутра је нови дан, ако буде приступ исти као и током ове паузе,  што се тиче тренинга, мислим да неће бити проблема. Сматрам да смо квалитетнији противник и боља екипа. Наравно да је екипа која је на дну увек растерећенија, требају им бодови и мотивисани су, зато што се боре за опстанак. Међутим не могу да схватим да неко може бити мотивисанији од нас на Маракани, да пред својом публиком забележимо још једну победу и нова три бода.

Говорио је шеф стручног штаба наше екипе и о најбољим појединцима тима Младост ГАТ.

– Имају квалитетне играче са интернационалним искуством, Вујадиновића, уз то и једног играча са којим сам сарађивао Ромен Гала, који је незгодан, дао је гол и вечитом ривалу. Поред њих ту су још и Кристијан, Максимовић, све су то добри суперлигашки играчи. Не треба никако заборавити ни тренера Лалатовића, који је искусан у овом каравану, водио је доста клубова са јако пуно успеха, свакако да имају адуте.

Открио је Милојевић да се нису сви Звездини репрезентативци придружили екипи.

– Нису на заслужено-продуженом одмору, него су имали продужене обавезе и далека путовања. Видећемо да ли ће сви стићи, данас нису стигли, оставићемо то за сутра.

Говорио је Милојевић и о повратку на терен двојице дефанзиваца Милуновића и Спајића.

-Много је тешко прогнозирати, радује ме што опоравак и једног и другог играча иде у добром смеру. Рекао бих да је Спајић тренутно за нијансу ближи, што се тиче тога да је у неком модификованом тренажном процесу са нама. Са друге стране његова повреда је дужа, тражи већи период адаптације. Милуновић још не тренира са екипом, али је повреда простије природе, него цела повреда Спајића.

Истиче шеф стручног штаба црвено-белих да у наредном периоду неће одмарати играче, уколико за то не буде било потребе.

– Нећемо одмарати, идемо из утакмице у утакмицу, па ако се акумулира неко оптерећење, онда ћемо ротирати за следећу утакмицу или евенутуално трећу. Мислим да су играчи добро одрадили овај период и они који су били највише оптерећени су се лепо одморили и радили, тако да мислим да ћемо бити све бољи и бољи.

Најталентованији српски штопер Страхиња Ераковић, је током паузе по први пут наступио за репрезентацију Србије од првог минута, а задовољан дебијем у стартној поставио је био Милош Милојевић.

– Није моје да анализирам, али сам свакако био задовољан. Драго ми је што је дебитовао и одиграо добро и наравно што је дебитантски наступ обележен победом Србије, тако да све је било на свом месту.

Прати Звездин стратег и развој младог Јована Митуљикића.

– Он је био јако добар са нама на припремама и није било спорно да остане код нас, али је спортски део клуба одлучио да је боље да има константност, одигра 17 или 18 утакмица, него пет или шест код нас. Мислим да је искуство стекао, сад шта би било кад би било, то је питање, али ми је драго због њега што сакупља искуство и мислим да ће у будућности бити довољно добар за Црвену звезду.

Изнео је утиске Милојевић и о противнику у четвртфиналу Купа Србије.

– Не гледам то тако, мислим да смо имали довољно јак састав. Надам се да ћемо бити максимално фокусирани за утакмицу против Напретка. Жреб је такав какав јесте, осам екипа које су биле најбоље у купу иду даље, нема бирања. Ако хоћете да победите у овом такмичењу, морате да савладате сваког противника на путу до финала и наравно у финалу – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча између Црвене звезде и екипе Младост ГАТ биће Стефан Јекнић. Помагаће му Немања Петровић и Слободан Павловић.
Четврти судија меча биће Дејан Трифковић. Делегат је Марко Јовановић.
У ВАР соби ће седети Александар Живковић и Оливер Петровић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и екипе Младост ГАТ можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова.

Повезане вести

Leave a Comment