Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Звезда у финишу остала без бодова у “Шумицама”

Рукометашице Црвене звезде поражене су у 12.колу Супер Б лиге у “Шумицама” од Београда – 29:28 (16:14).

Гол за победу постигла је Далиборка Митровић девет секунди пре краја утакмице и продужила негативан низ наших девојака.

Много у Звездиној игри и концепцији фали фит капитен Јована Ристић и Ива Андрић, што се негде видело и у утакмици против Београда. Грубу грешку арбитара, што никако не умањује труд и тријумф домаће екипе, која је претворила у победу и материјализовала оно што је градила целе утакмице.

Београд је на старту креирао 5:1, затим и 9:3, много грешака Звездиних девојака су кажњавале и поред одличне Јелене Нинковић на голу. Три везана гола Вање Ђорђевић, затим и Јана Момчиловић вратили су у игри црвено-беле, које никако нису успеле да “прескоче” минус 2. Лана Стојиљковић је бриљирала на голу Београда и сачувала својој екипи предност. Прво је у контри одбранила покушај Кристине Цвијановић, затим и зицер Олге Милојевић. Анђела Нађ и Ања Вујновић су донеле +3, а Андреа Бонер поставила 16:14 за полувреме.

Осам голова Андрее Бонер у првом полувремену и много је недостајало њених голова у наставку. Вања Ђорђевић је преузела одговорност, Стојиљковићева наставила да држи Београд у игри, а Звезда јурила, јурила и у самом финишу и престигла минус. Јелена Нинковић је била још једном сјајна, велики број њених одбрана је знатно утицао на екипу. Јана Момчиловић је погодила за 27:27 у 57.минуту, Јелена Кострешевић донела прву и једину предност на утакмици, а затим је уследило искључење Јани Момчиловић, вероваћемо да арбитри знају зашто, приликом гола Ање Вујновић за 28:28. То је било десето искључење Црвеној звезди на утакмици. Звезда је имала играча мање и напад, а пред очима истих арбитара Кристина Бабић-Нанић је грубо зауставила Вању Ђорђевић без казне. Београд се одбранио, имао тридесет секунди после тајмаута и играча више, а сјајну асистенцију Милице Пап искористила је са крила Далиборка Митровић за битну и велику победу – 29:28.

Приликом једног дуела у другом полувремену повредила се играчица Београда Анђела Нађ, којој желимо брз опоравак.

Најефикасније са по 9 голова биле су Андреа Бонер и Вања Ђорђевић, Кристина Цвијановић је постигла 3.

Звезда у наредном колу дочекује Срем у јако битној утакмици.

БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 29:28 (16:14)
Београдхала: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Душан Петровић и Марко Јовановић (Рача). Искључења: Београд 6, Црвена звезда 20 минута. Седмерци: Београд 4(3), Црвена звезда 6(6).

БЕОГРАД: Недељковић, Молдован, Дробњаковић, Нађ 3(2), Илић 4, Пап 4, Вујновић 7(1), Д.Митровић 5, Сабо, А.Митровић, Јанковић 2, Нанић-Бабић 4, Прем, Видојевић, Стојиљковић, Тановић. Тренер: Ђурица Нађ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић, Конатар, Петковић, Момчиловић 2, Ристић, Бонер 9(4), Ђурковић, Ђорђевић 9(2), М.Савић, Цвијановић 3, Кнежевић, Видић 2, А.Савић, Кострешевић 2, Доровић 1. Тренер: Весна Бојковић

The post Звезда у финишу остала без бодова у “Шумицама” appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment