Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Модрича – Црвена звезда 0:6 (0:2)

Фудбалери Црвене звезде на прави начин користе репрезентативну паузу како би додатно подигли форму пред завршницу сезоне, те су данас савладали Модричу у пријатељском мечу резултатом 0:6. Играла су се два полувремена по 40 минута, а најрасположенији у тиму Милоша Милојевића био је офанзивни двојац Никола Митуљикић – Јегор Пруцев, с тим да су још погађали и Лазар Николић и Славољуб Срнић.

Модрича – Црвена звезда 0:6 (0:2)

Стадион: Др Милан Јелић, Модрича, Босна и Херцеговина.

Стрелци: Николић у 14, Пруцев у 24. и 70, Митуљикић у 44. и 67. и Срнић у 51. минуту.

Модрича: Диздар, Живковић, Гускић, Лимић, Карваљо, Илић, Пљеваљчић, Радић, Омерхоџић, Куљанин, Којић.

Играли су још: Маринковић, Стојановић, Јанковић, Хамид, Фуртунато, Турсић, Секулић, Тосака, Герић, Маркеш.

Црвена звезда: Васиљевић, Виго, Гобељић, Марић, Николић, Мијаиловић, Срнић, Крстичић, Пруцев, Митуљикић, Ракоњац.

Играли су још: Маринковић, Голдин, Лечић, Матић, Мирановић, Радоњић, Бошковић, Сандуловић.

Експедиција Црвене звезде је у поподневним часовима одала почаст доктору Милану Јелићу стављањем венаца на његов гроб, човеку по ком стадион у Модричи носи име, што је била својеврсна увертира пред меч који је уследио. Временски услови никако нису били на страни фудбала, с обзиром на то да је киша константно падала и отежавала игру, премда то није сречило изабранике Милоша Милојевића да дођу до победе у сусрету пријатељског карактера.

Играо се 14. минут када је Виго прошао по десној страни и центаршутем пронашао Лазара Николића који је рутински савладао Диздара волеј ударцем у ближи угао. Напади Звезде доводили су до константне опасности пред голом домаћих, па је кобно по Модричу било и у 24. минуту. Наиме, Ракоњац се заградио, одложио лопту до Митуљикића, чинило се да има и основа за пенал, али је на крају Јегор Пруцев завршио акцију прецизним ударцем у мрежу.

У наставку, Милојевић је указао прилику осморици омладинаца који су се тако на терену придружили Братиславу Марићу, стартеру и њиховом класићу из јуниорског тима. Осим левоногог штопера, деби за Црвену звезду су уписали још Богдан Маринковић, Владислав Голдин, Лука Лечић, Драган Мирановић, Матеја Радоњић, Лука Бошковић и Лука Сандуловић, док је талентовани Борис Матић већ јесенас осетио дрес првог тима на пријатељском мечу са Рађевцем.

Голеаду је Звезда наставила у 44. минуту када је Пруцев дриблао по левој страни, лако се ослободио чувара и послао оштру лопту у петерац где је спремно чекао Никола Митуљикић и усмерио је у мрежу за нови погодак нашег тима. Време се полако поправљало, видели смо и сунце у Модричи, али и нови погодак у мрежи домаћих, а овог пута је егзекутор био Славољуб Срнић. Везни фудбалер нашег тима је захватио лопту са двадесетак метара и прецизно, од стативе, погодио у 51. минуту.

Митуљикић се и у 67. минуту нашао на правом месту и сјајним кретањем довео до тога да Голдинов пас у петерац буде претворен у погодак, а тачку на меч и коначан резултат поставио је, три минута касније, Пруцев који је искористио феноменалан продор брзоногог Сандуловића по десној страни и рутински, са неколико метара, матирао голмана Модриче.

The post Модрича – Црвена звезда 0:6 (0:2) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment