Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Циљеви су постављени, креће се у офанзиву!

Најбољи сениор и јуниор Србије долази из редова Црвене звезде. Мушка постава атлетичара била је више него убитачна у дворанској сезони. Хватају залет и не планирају да се заустављају ни у летњој.

Атлетичар који је небројано пута показао које квалитете поседује, Звездин представник на шампионату Европе у дворани, на такмичење је отишао као државни првак са бачених 21.19 метара. Медаља јесте била резервисана за Армина Синанчевића, али нажалост виша сила није дозволила да покаже своје квалитете јер се разболео непосредно пред почетак такмичења.

Циљева никад доста за актуелног државног рекордера у бацању кугле и на отвореном и у дворани, Светско првенство у Будимпешти је са само пет месеци.

Поред признања за најбољег сениора Звезде, Синанчевић је други пут узастопно проглашен и за најбољег атлетичара Српског Атлетског Савеза.

Иста ласкава признања, али у јуниорској конкуренцији, добио је и Богдан Видојковић.

Видојковић је суверено започео свој млађе-сениорки стаж прво у дисциплини 60 метара препоне, вицешампионком титулом на државном сениорском првенству, са претходно истрчаних 7.92 секунди крајем јануара.

Остварио сам циљ за зимску сезону, а то је трка испод осам секунди. Нисам успео да постанем државни првак, што ће ми бити један од главних циљева за лето, а као главни бих издвојио Европско првенство за млађе сениоре, где се надам што бољем пласману – истакао је Богдан.

Извор: @samodimitrije

Други Звездин предстваник на дворанском Европском првенству био је Страхиња Јованчевић, дворански државни рекордер у скоку удаљ са 8.05м. Иако почетак сезоне није био на високом ниову, Јованчевић је квалитет својих скокова подизао на виши ниво, када је он достигао врхунац у квалификацијама на Европском, мини преступ у трећеој серији коштао га је борбе за ново одличје у његовој каријери.

Учешће на Европском оставио је горко-сладак укус, мислим да сам могао да се изборим за финале. Пребацујем фокус на летњу сезону, циљ ми је пласман на првенство света у Будимпешти и акценат је на скупљању бодова већ сада за наредну годину у којој се одржавају Олимпијске игре у Паризу – нагласио је Јованчевић.

Извор: @withfirelive/Marko Krnjac

Колико је бацање кугле „Звездина дисциплина“ потрвђује и Вељко Недељковић. Неизоставни члан репрезентације и учесник Европских првенстава у млађим категоријама има за циљ да се у летњој сезони врати на даљине од 19 метара, а у дворани Недељковић има сјајних 19.50 метара.

Зимска сезона није протекла баш како сам замишљао, имао сам већа очекивања, али у кључним моментима сезоне сам се прехладио што је оставило трага и на резултате које сам бацао. Желим да се на лето вратим мојим правим резултатима, као и постољу на државном првенству, за које је увек потребно бацити одличан резултат – рекао је Вељко.

Јасмин Халили, скакач увис који је у клубу прескочених 2.20м на отвореном, није имао забележен скок у дворани услед добијене Короне. Сад већ и традиционално сезону је отворио на 60 метара. Колико разбија предрасуде о брзини скакача увис потрвдио је још једном сјајном трком са 7.10 секунди, само три стотинке спорије од личног.

У зимској сезони сам добио Корону, за летњу се надам добром здрављу и личном рекорду – истакао је Халили.

Након повреде колена и операције, Јасмин се прошле године приближио својим највољим остварењима и прескочио 2.14м, али верујемо да је ово година када се враћа на висине и преко 2.20м.

Извор: @niksoor/Nina Dukadinović

У један дан разлике Стефан Каљуш је истрчао личне рекорде на 60 и 200 метара у дворани, поставши двоструки вицешампион Србије. Краћу дистанцу истрчао за одличних 6.86 секунди, док је на 200м истрчао 22.29 секунде.

Зимском сезоном нисам задовољан, једино чиме могу је лични на 60 метара, али није спуштен на маргину коју сам себи зацртао. На лето очекујем најбољу сезону до сада. Вероватно ћу се више фокусирати на 200 метара, јер у тој дисциплини од себе много очекујем – нагласио је Каљуш.

Истиче да је зима била тренажно јака и да је направљена база за лето, верује да му је наредна сезона пресудна у каријери и зато очекује највише од ње и ништа га неће зауставити да то и оствари.

Изненађење на спринту у сезони за нама, приредио је такође личним рекордима на 60 и 200 метара Никола Ковачевић. Са 6.96 и 22.23 уписао је себе у сам врх листе српског спринта.

Имало је још доста простора у постављеним резултатима који нисам успео да реализујем, а наступ на државном првенству није био на највишем ниову иако сам кроз сезону резултатски напредовао. За летњу ми остаје да тренирам, а резултат ће сам доћи – истакао је Ковачевић.

Извор: @martinaphotographyy/Martina Pavlović

Још један млади препонаш Звезде који је имао сјајну сезону иза себе је Матеја Сандић, који је доказао свој квалитет победом на шампионату државе на 200 метара и сребром на 60 метара препоне са 22.24 и 8.11 секунди.

Наступом у зимској сезони сам и задовољан и незадовољан. Незадовољан јер ми је требало више трка да бих истрчао жељени резултат, а задовољан јер сам од почетка сезоне који је био, могу рећи „лош“, извукао сезону и подигао форму до државног првенства – рекао је Матеја.

Циљ за наредну сезону му је пласман на Европско првенство за јуниоре и усавршавање техничних ствари на препонама.

Извор: @samodimitrije

Иако је имао озбиљу повреду, која га је коштала готово целе летње сезоне, Стефан Михајлов се приближио ове зиме на само једну стотинку од личног рекорда на 60 метара и истрчао 6.97 секунди.

Вероватно недостатак одређеног броја трка, промена тренера, али и цела прошла година утицали су на мене и овакав резултат. Надам се да ћу успети да се вратим у „ритам“ који треба и да наставим са успешним резултатима – рекао је Михајлов.

За летњу сезону вредно тренира по плану тренера Младена Гајића и нада се да ће имати довољан број такмичења како би остварио добар резултат превасходно на 100 метара, што ће му обезбедини селекцију за сениорску репрезентацију.

Зимскаа сезона крунисана је и државним рекордом на 4×200 метара са 2:27.91, коју су истрчали Матеја Сандић, Стефан Каљуш, Богдан Видојковић и Никола Ковачевић.

Извор: Instagram/@srpskiatletskisavez

Честитамо свим атлетичарима и свим нашим тренерима на феноменалној сезони, који су подједнако сазлужни за сваки резултат и желимо вам се успех настави и у летњој!

The post Циљеви су постављени, креће се у офанзиву! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment