Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Недељковићеви резултати за светски врх

Велики таленат и Звездино дете – Коста Недељковић је ове зиме прекомандован из омладинске селекције Црвене звезде у први тим Графичара, а већ на основу уводних партија можемо констатовати да је момак рођен 2005. године на правом путу да се ускоро нађе у црвено-белом дресу на терену Маракане.

Доскорашњи омладинац Звезде је још на првим сениорским припремама скренуо пажњу на себе, да би од почетка пролећног дела сезоне постао најбржи фудбалер на теренима широм Србије, али и стао раме уз раме са најбржим фудбалерима Европе и света. Коста Недељковић је на гостовању Златибору у ремију од 1:1 развио брзину од чак 36,4 километра на час што га сврстава у друштво са неким од најбољих фудбалера света, попут Мбапеа, Хакимија, Халанда… Примера ради, Халандов најбржи спринт био је 36,22 километра на час, Хакими је нешто успешнији и његова брзина износи износи 36,48, док је Мбапе на једном мечу француске Лиге 1 трчао око 38 километара на час.

Нисам био свестан у том тренутку о коликој је брзини реч, а после утакмице када сам прочитао вест коју је већина домаћих медија објавила, пријатно сам се изненадио. Индивидуални рад ми је помогао да напредујем у том сегменту, похвалио бих кондиционе тренере – Мирослава Фабока и Слободана Чикару, који раде са нама и који су задужени за физичку спрему играча. Поред тога, трудим се и сам да додатно напредујем – рекао је брзоноги десни бек Звездиног развојног тима.

Недељковић се дотакао и разлике између омладинског и сениорског фудбала, као и циљева, како екипних, тако и индивидуалних.

Када сам пребачен у први тим Графичара, схватио сам да је заиста велика разлика између омладинског и сениорског фудбала и све зависи од тога како се уклопите, а сматрам да сам се на прави начин наметнуо Марку Неђићу и да доприносим екипи на прави начин. Што се циљева тиче, Графичар видим на врху табеле Прве лиге Србије, а себе на крају сезоне видим у Црвеној звезди, учинићу све да се то и деси у јуну – закључио је Коста Недељковић.

Као круна сјајних партија младог десног бека дошла је утакмица 25. кола Прве лиге Србије када је Графичар дочекао екипу ОФК Вршца, а Коста Недељковић био је херој победе од 4:2. Наиме, Звездино дете је постигло погодак у 89. минуту за 3:2, да би три минута касније сјајним центаршутом Недељковић у трепавицу погодио Стајића и на тај начин је стављена тачка на овај меч.

The post Недељковићеви резултати за светски врх appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment