Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Канги уручен дрес 200

Један од најомиљенијих фудбалера Црвене звезде у 21. веку слави посебан јубилеј, с обзиром на то да је данас одиграо 200. утакмицу у дресу нашег клуба. Симболично признање уручио му је Јован Куле Аћимовић, а он је на најбољи начин то обележио уписавши два гола и две асиситенције против Новог Пазара.

Диригент везног реда нашег тима је тако ушао у одабрано друштво, а оно што морамо да напоменемо је да се од краја 2022. године, рачунају све утакмице када додељујемо признања овог типа. То значи да је Канга одиграо 178 такмичарских мечева и постигао 36 голова, док је актер пријатељских сусрета био 22 пута уз два постигнута поготка, у два мандата. Канга је тиме уједно ушао у “Клуб 200” у ком су још Борјан, Родић, Срнић, Гобељић, Катаи и Иванић, с тим да нашег капитена свега још два меча деле од тога да се још златнијим словима упише у Звездину историју и одигра 300. утакмицу.

Памтиће се пројектили Краснодару и Спарти, као и још многи бравурозни потези Габонца који је миљеник црвено-беле армије, о чему сведочи громогласан аплауз који је добио од навијача на прослави 78. рођендана Црвене звезде, када му је и уручен дрес од легендарног Кулета.

The post Канги уручен дрес 200 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment