Moja Crvena Zvezda
Važne vestiКошаркаНајновије

Маратон се наставља, следећа станица је Атина

Након убедљиве победе над владајућим шампионом Европе кошаркаши Црвене звезде се окрећу новом изазову који их очекује непуних 48 часова касније. У утакмици 28. кола Евролиге противник црвено-белим кошаркашима биће Панатинаикос.

Уочи утакмице која нас очекује сутра у Атини домаћин је у првом мечу дуплог кола Евролиге гостовао у Монаку  и доживео пораз резултатом 84:70. Панатинаикос тренутно заузима 16. место на табели Евролиге и плеј оф је за њега практично недостижан. Резултатски, једино чему клуб из Атине што се положаја на табели може да тежи је покушај да ,,дохвати“ 14. место, последње које се финансијски награђује на основу пласмана, те освоји сиромашну награду од 175.940€. Нема сумње да ће за атинске зелене много већи мотив бити ривалитет који се у међувремену развио са нашим клубом. У оквиру Евролиге клубови су се до сада састајали 17 пута. Међусобни скор је тренутно 9:8 у корист Панатинаикоса. Међутим, оно што нашег сутрашњег ривала посебно боли је дебакл који су доживели у Београду у првом међусобном мечу прошле сезоне. Звезда је тада славила са убедљивих 81:48 а тих 48 постигнутих поена су најгори нападачки учинак екипе из Атине у овом веку.

Душко Ивановић није водио екипу у првом овосезонском мечу који је ПАО добио у узбудљивој завршници али добро познаје атинске зелене које је и тренирао у својој богатој тренерској каријери:

Биће тешка утакмица, клуб је променио тренера и увек када се то деси дође нова енергија, играчи желе да се покажу у много бољем светлу. Биће новина и много теже да се спреми утакмица. Ми имамо циљ и жељу, хоћемо да се боримо да будемо међу осам. Најбитније је да сви играчи дају све од себе посебно у одбрани, верујем да је то и њима важније него да су се уписали у листу стрелаца – рекао је о предстојећем мечу након јучерашњег меча тренер Црвене звезде.

Факундо Кампацо је против Ефеса одиграо прву евролигашку утакмицу пред навијачима Црвене звезде од доласка у Београд. У изјави након меча дотакао се те али и утакмце која следи.

Веома сам срећан због победе над Ефесом, била нам је изузетно потребна. Имали смо два тешка пораза у АБА лиги и Евролиги. Било је потребно да вратимо тај менталитет и енергију која нас је красила. Навијачи су нам много помогли, дали велику подршку. Одиграли смо паметно свих 40 минута и то треба да пренесемо у Атину. Биће тешка утакмица. Добро играју, можда не побеђују пуно у овом тренутку, али имају талентоване играче, добар тим, играју јако код куће, морамо бити спремни на то. Играћемо сваку утакмицу као да је финале – закључио је Кампацо.

На мечу против Монака новоименовани тренер Панатинаикоса Христос Серелис због повреда није могао да рачуна на Волтерса, Гудаитиса и Аграваниса. У изјави пред меч апострофирао је да ће његов тим ићи на победу.

–  У утакмици против Црвене звезде  желимо да покажемо више посвећености нашем дефанзивном плану током 40 минута. Играмо код куће, наши навијачи ће нам помоћи и морамо да будемо чвршћи, да доносимо боље одлуке. Не можемо бити равнодушни. Морамо да се трудимо да победимо у свакој утакмици. То је наш циљ. Црвена звезда долази из велике победе над Анадолу Ефесом. Оба тима ће бити уморна. Они имају циљ да се пласирају у плеј-оф, али ни ми нећемо бити без мотива. Главни циљ свих нас је да покажемо чврстину и да се увек боримо за победу.“

Своја очекивања пред меч који следи изнео је и кошаркаш Панатинаикоса Панајотис Калаитзакис.

– Ово је веома тешка недеља за нас. У Монаку смо одиграли посебно тешку утакмицу. У првом полувремену смо били прилично конкурентни, следили смо план нашег тренера. На крају треће деонице смо поново пали. Надам се да ћемо бити спремнији у наредној утакмици против Црвене звезде. Желимо да изгледамо конкурентно, надам се да ћемо моћи да се одморимо, да дамо 100% и да дођемо до победе код куће.“

На последњем мечу који су Звезда и Панатинаикос одиграли у Атини бриљирао је Немања Недовић који је са 25 постигнутих поена донео победу својој тадашњој екипи. Надајмо се да такву партију може да понови и да заједно са саиграчима овај пут донесе победу својој Црвеној Звезди.

Повезане вести

Leave a Comment