Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаНајновије

Првак Европе пао у гротлу ,,Пионира“

У оквиру 27. кола Евролиге Црвена звезда је у дворани ,,АЛександар Николић“ савладала двоструког узастопног првака Европе, екипу Анадолу Ефеса.

Гости из Истанбула су боље отворили меч, Звезда се мучила поготово у одбрани. Ипак, прикључак са шутерски расположеним гостима одржавао је Огњен Добрић који је почетној фази меча убацио 12 поена. Улазак Кампаца је стабилизовао игру Звезде на обе стране терена, донео потребну агресивност у одбрани па су црвено–бели на крају првог дела игре били на прихватљивих -5 (20:25).

Водили су гости у другој четвртини и са +9  али су се потом распуцали Кампацо и Недовић. Кампацо је погодио три тројке док је  Недовић везао 5 поена за преокрет и вођство Звезде 36:34. У финишу првог полувремена Кампацо је изнудио три слободна бацања шутем са пола терена. Судијсак одлука је разбснела клупу  Ефеса која  је добила техничку грешку а Аргентинац је био прецизан сва четири пута за коначних 49:45 на полувремену.

Почетак треће четвртине протекао је у знаку Црвене звезде која је после 2+1  Кузмића а потом и тројке Добрића достигла двоцифрену предност (55:45). Гости јсу одговорили преко Ембајеа који је убацио три тројке па је Ефес чак и повео минималном разликом у једном тренутку. Ипак, Звезда је та која у последњу четвртину улази са минималном предношћу стечену кошем Петрушева уз звук сирене (68:67).

У завршној деоници диригентску палицу је опет преузео Кампацо. Веома битну тројку погодио је и Стефан Марковић. Звезда је средином последње деонице имала осам поена предности а када је након једног продора Кампаца након жустрог протеста искључен тренер гостију Ергин Атаман испоставило се да је судбина актуелног првака Европе на гостовању у Београду била запечаћена. До краја утакмице црвено-бели су успели да надохнаде чак и -12 из првог меча и да са убедљивих 94:75 испрате госте кући.

Уз најефикасније играче Кампаца и Добрића треба споменути и дефанзивну ролу Лазаревића и Стефана Марковића који су умногоме, поготово у другом полувремену ,, отежали живот“ најбољем играчу Ефеса (у одсуству Мицића и Ларкина) Вилу Клајбурну.

Црвена звезда – Ефес 94:75 (20:25, 29:20, 19:22, 26:8)

Црвена звезда: Вилдоза 6, Лазаревић 5, Кампацо 22, Митровић 10, Мартин 2, Добрић 15, Ивановић, Недовић 9, Марковић 3, Кузмић 5, Петрушев 7, Бентил 10.

Ефес: Бубоа 15, Синглтон, Ефеоглу, Брајант 10, Гази, Клајбурн 12, Халтали, Тунчер 8, Плајс, Мбаје 12, Жижић 16, Данстон 2.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мар 9, 2023 at 00:12

SAD JE PREKASNO,PROPUŠTENE SU ŠANSE PROTIV BAYERNA,GLODARA,ALBE,VIRTUSA.ITD..DRAGO MI JE SAMO STO SMO POBEDILI BALIJU ATAMANA

Reply

Leave a Comment