Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против ТСЦ-а – Александар Пешић

Фудбалери Црвене звезде су савладали ТСЦ резултатом 1:2 у Бачкој Тополи, а играч утакмице са индексом 269 према статистичкој платформи ИнСтат, био је двоструки стрелац Александар Пешић.

Наставила је Звезда победнички низ у Суперлиги, па се тако тријумфално вратила са тешког гостовања, а све очи после меча биле су упрте у Пешића. Феномелан погодак када је спољним делом стопала прецизно шутирао у “малу” мрежу, да би на старту другог полувремена са ивице казненог простора поново матирао Илића, и био главни актер у победи црвено-белих. Одмах иза њега према индексу нашли су се: Алекс Виго (259) и Осман Букари (243).

О томе да је Пешић господарио шеснаестерцом ТСЦ-а говори чињеница да је прихватио седам лопти у “боксу” уз учешће у 13 акција у последњој трећини терена. Био је међу најтраженијим код саиграча, па је укупно 32 лопте примио, од чега су два паса била кључна, а оба је у гол претворио Пешић, чиме је још једном показао убојитост. На све то, Пешић је успео и да креира једну шансу, освоји осам дуела и подели 11 пасова, чиме је заслужено понео епитет играча утакмице.

Пешић се приближио Катаију на врху листе стрелаца у Суперлиги када је реч о играчима Звезде и сада има 10 постигнутих голова, што је за два поготка мање од луцидног Србобранца. Звезда тренутно има 16 бодова више од првог пратиоца на табели, а до краја сезоне је остало 12 кола. Прилику да Пешић учврсти голгетерски салдо имаће у недељу од 16 часова када ћемо на Маракани прославити рођендан у мечу са Новим Пазаром, а улаз је бесплатан.

The post МВП против ТСЦ-а – Александар Пешић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment