Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

ТСЦ – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Наставља Звезда да побеђује у Суперлиги, а овог пута смо у оквиру 25. кола савладали ТСЦ у Бачкој Тополи резултатом 1:2. Апсолутни херој меча у тиму Милоша Милојевића био је Александар Пешић који је са два маестрална поготка, после асистенција Османа Букарија и Кингса Кангве решио питање победника.

ТСЦ – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: “ТСЦ Арена”.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Ратков у 70. минуту за ТСЦ, а Пешић у 20. и 46. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Л. Илић, Ћалушић, Милосављевић, Секе (ТСЦ), Канга, Мијаиловић, Букари, Катаи (Црвена звезда).

ТСЦ: В. Илић, Цветковић, Ћалушић, Стојић, Петровић, Радин (од 78. Кувељић), Стојковић (од 74. Мирчевски), Милосављевић (од 74. Вукић), Ђаковац, Л. Илић (од 88. Секе), Ратков.

Резерве: Филиповић, Јоргић, Чолић, Крпић, Крстић, Кувељић, Милосавић, Мирчевски, Секе, Станојев, Вукић.

Црвена звезда: Борјан, Виго, Лековић, Драговић, Родић (од 83. Срнић), Мијаиловић, Канга (од 69. Катаи), Кангва (од 54. В. Николић), Букари (од 83. Пруцев), Митровић (од 69. Азаров), Пешић.

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Гобељић, Азаров, Срнић, В. Николић, Пруцев, Н. Митуљикић, Катаи, Мијатовић, Ракоњац.

Бизаран почетак утакмице обележио је сусрет у Бачкој Тополи, с обзиром на то је услед проблема са рефлекторима меч прекинут у трећем минуту. Судија Милановић је послао играче у свлачионицу, који су се после тридесетоминутног прекида, вратили на терен, а меч је потом настављен. Као да је то мало уморило и унервозило фудбалере оба тима, па се мало спорије ушло у сусрет, а Звезда је покушавала ударцима са дистанце да сломи отпор домаћина, пре свега преко Канге и Кангве. Брзо су црвено-бели дошли до гола, из практично прве конкретне прилике и добре контре, а играо се 20. минут. Отворио се простор на половини ривала, Букари је то увидео, протрчао и проиграо Александар Пешића, који је боцнуо лопту поред Стојковића, а затим спољним делом стопала матирао Илића.

Домаћи су желели експресно изједначење, и умало је то пошло за ногом Милосављевићу који је из петерца гађао поред стативе у 25. минуту. Играло се веома отворено, на обе стране, па су се константно ређале прилике, а публика на “ТСЦ Арени” могла да ужива у сусрету. Показао је Драговић какав осећај за простор има када је после ударца главом Стојића, практично са гол линије и испред Раткова избацио лопту из шеснаестерца. Домаћи су и финишу првог полувремена имали две добре прилике, али су Борјан и Лековић херојским интервенцијама спречили изједначење. Прво се Ратков нашао испред Борјана и снажно гађао, али је наш капитен успео да се добро позиционира и маестрално интервенише, да би затим и млади Лековић клизећим стартом подигао навијаче на ноге. Стојковић је проиграо Раткова, а Борјан је истрчао, те интервенисао, међутим, лопта се вратила везисти ТСЦ-а који је одлучио да са 40 метара гађа празан гол, али је у последњем трентку уклизао талентовани Лековић и спречио изједначење.

Међутим, није Звезда остављала простор за изједначење, па је тако у 46. минуту поново Пешић погодио. Кренла је Звезда са центра на старту другог полувремена, лопта је стигла до Кангве који је проиграо нападача из Ниша, а он са ивице казненог простора погодио “малу” мрежу. Разиграли су се пулени Милоша Милојевића, па је Пешић неколико минута касније могао и до хет-трика, међутим центиметри су га делили од тога да центаршут Кангве закачи и пошаље у гол. Мењао је шеф стручног штаба нашег тима, па су после Николића, шансу добили и Азаров и Катаи. Ипак, домаћи су смањили резултат у 70. минуту преко Раткова који је погодио под пречку након што се нашао испред Борјана.

Могао је Катаи да се награди голом после слалома на средини терена у 81. минуту, али је лопта после ударца луцидног креативца, завршила у рукама Илића, а затим и Пешић када је чувар мреже ТСЦ-а парадом зауставио шут. Управо су Пешић и Катаи и у надокнади сусрета могли да се у истом нападу упишу у стрелце, али је прво Илић одбранио ударац двоструког стрелца, да би Катаи шутирао преко гола из одбитка. Милојевић је до краја сусрета шансу пружио Срнићу и Пруцеву, а утакмица је мирно приведена крају, за веома важна три бода са тешког гостовања у Бачкој Тополи. Била је ово сјајна увертира за недељу и 16 часова када ћемо сви заједно прославити Звездин 78. рођендан на утакмици са Новим Пазаром, а улаз је бесплатан.

The post ТСЦ – Црвена звезда 1:2 (0:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

Vladimir 994 мар 8, 2023 at 14:34

Slazem se uglavnom sa kritikama, ali stvarno ne vidim sta krvavi vidi u Pesicu. Cak je i jedan staticni Pavkov cesce pogadjao od njega

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 8, 2023 at 17:53

PA SAMO POGLEDAJ STATISTIKU I BIĆE TI JASNIJE.PAVKOV JE SMEŠAN KAO BIOSKOP.ŠILJA JE ZA PAVKOVA VAN BASTEN..E SAD JE DRUGO STO IMA PORED NJEGA CEPANICE KOJE NEZNAJU DA MU DODAJU LOPTE

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2023 at 23:08

OSIM ŠILJE PEŠIĆA I KATAJI ZA JEDNO POLUVREME,OSTALIH 3O SU NIVO BEOGRADSKE ZONE

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2023 at 23:07

KAKO JE TUZNO GLEDATI NESRETNOG VIGA PREKO KOGA SMO MOGLI DA PRIMIMO BAR TRI GOLA,ILI MITROVIĆA KOJI JE TEHNIČKI NAJGORI IGRAČ,PA LEKOVIĆ,SRNIĆ,KANGWA,I JOŠ 30 NJIH..PA TO JE PREJADNO I OGAVNO GLEDATI TAKVE BUKVE

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2023 at 23:05

RADE BOGDANOVIĆ JE REKAO NESTO STO NISAM ČUO ZA ZIVOTA> P.ARTIZAN TREBA DA PROMENI CELU EKIPU A ZVEZDA SKORO PA CELU..TO JE PRAVA SLIKA NAŠE ZVEZDE..OD 35 IGRAČA DA PROBEREMO 2-3 I TO DA BUDE REZERVE ZA EVROPU..SA OVIM TIMOM A I ONI STO VEĆ POTPISALI BIĆEMO SAMO ISTORIJA DA SE PAMTI PO PONIZENJIMA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2023 at 23:02

JA SAM SIGURAN DA SVAKI ISKREN ZVEZDAŠ SE STIDI OVIH IGRAČA,IGRE I TRENERA

Reply

Leave a Comment