Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Пехови обележили наступ Звездаша на дворанском Европском првенству

Атлетичарима Црвене звезде срећа није била наклоњена на овогодишњем првенству старог континента у Истанбулу. Милана Тирнанић, Армин Синанчевић и Страхиња Јованчевић појачали су тим репрезетације Србије.

Нултог дана такмичења, пре званичног почетка, другог марта, Армин Синанчевић је наступио у бацању кугле. Апсолутни државни рекордер у овој дисциплини на овореном и у дворани се разболео непосредно пре почетка такмичења. Иако би већина атлечара највероватније отказала свој натуп, Армин је изашао на бацалиште и дао све од себе да се нађе међу осам најбољих у Европи.

Забележио је нажалост сва три претупа. За пролазак у финале било је потребно да се баци 20.20 метара, што Армин као од шале може. Ове године готово метар више има, када је 18. фебруара куглу бацио 21.19 метар, само шест центиметара мање од његовг државног рекорда.

Пех Милане Тирнанић виђен је на самом старту трке. За нијансу слабили излазак из блока резултирао је квалификационом трком на 7.42 секунди. У својој групи била је шестопласирана.

Милани је ово невероватно четврто узастопно првенство Европе у дворани, а почетак овог круга био је управо у Београду 2017. године. Милана је у укупном пласману заузела 27. позицију. Штета је што је за пролаз у наредну рунду било потребно истрчати 7.38 секунди што је Милана имала већ ове сезоне, када је на државном првенству истрчала 7.34 секунди, само стотинку спорије од личног рекорда.

Трећи представник Звезде на Европском првенству у дворани био је Страхиња Јованчевић.

Након преступа у првој серији, Страхиња је у другој скочио 7.50 метара. У последњем покушају за пролазак у финале и борбу за медаљу Јованчевић је уложио све и чинило се да је савршено погодио даску, али је ипак био минималан преступ. Видело се да је бронзани са Европског првенства пре четити године у Глазгову имао скок међу осам најбољих, јер је за пролаз било потребно да се скочи 7.75 метара.

Велика је част и привилегија учествовати на шампионату најбољих атлетичара Европе. Честитамо нашим атлетичарима на сјајној зимској сезони и желимо им пуно успеха у припремама за летњу сезону.

The post Пехови обележили наступ Звездаша на дворанском Европском првенству appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment