Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Одбојкаши Црвене звезде у дербију бољи од Војводине

У великом одбојкашком дербију Црвена звезда је пред домаћом публиком на Бањици победила Војводину са 3:1 у сетовима, а меч је трајао близу два часа.

Први сет заслужено је припао црвено-белима, а онда се у другом водила велика борба за сваки поен. Иако су гости били у предности током читавог другог сета, Црвена звезда је успела да стигне предност ривала на 20:20. Играо се поен за поен све до 25:25, а онда је Парапунов био успешан у нападу, а Крсмановић у блоку.

Губитак другог сета није обесхрабрио црвено-беле, иако је ривал у трећем чак повео са 14:8. Уследила, је међутим серија домаћих од седам поена и вођство је било на страни црвено-белих. Прорадио је блок домаћих, а успешни су у нападу били Скакић, Николић и Пепић.

Узвратили су борбени Новосађани, па је врло брзо на семафору писало 21:19 у њихову корист. Чинило се тада да су гости на добром путу да узму и трећи сет, али нису тако мислили Николић, Скакић и другови.

На 26:27 за госте, уследила је серија Црвене звезде од три поена и сет је завршен у корист домаћих.

У четвртом сету играо се поен за поен уз неколико изједначења. На 23:23, тренер гостију узео је тајм-аут, чини се да је то више пријало црвено-белима, успешан блок имао је Скакић, погодио је Пепић из напада и меч је завршен са убедљивих 3:1.

Најефикаснији у тиму Црвена звезде био је Пепић са 18 поена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 3:1 (25:19, 25:27, 29:27, 25:23)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Предраг Баланџић и Станислава Симимић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Ристић (либеро), Кљајић, Станковић 6, Јовић (либеро), Пепић 18, Ранковић, Копривица 9, Мариновић 6, Николић 8, Поповић, Караско 2, Скакић 14, Поломац. Тренер: Никола Матијашевић

ВОЈВОДИНА: Симић, Милановић, Бајандић 18, Зечевић 2, Негић (либеро), Рудић 6, Кавого 7, Убипарип 1, Мишковић (либеро), Антуновић, Буцуљевић 1, Парапунов 30, Крсмановић 10, Мехић 5. Тренер: Слободан Бошкан

The post Одбојкаши Црвене звезде у дербију бољи од Војводине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment