Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Велики пад у последњих 5 минута и пораз у Минхену

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у Минхену од Бајерна 87:80 у утакмици 26.кола Евролиге.

Поразом у Ауди Дому црвено-бели су значајно умањили шансе да се евентуално пласирају у ТОП 8 фазу, пошто је Црвена звезда сада на учинку од 11 победа и 15 пораза.

Утакмица чији опис може да стане у последњих пет минута, јер је након изједначеног првог полувремена у коме су се екипе смењивале у вођству (полувреме 41:38) наш тим водио 9 разлике у 35.минуту након сјајне епизоде Недовића, али су дозволили огроман и необјашњив пад и доживели пораз.

Владимир Лучић је погађао за три, уз то лопта није хтела у кош у нападу Звезде, и предност се све више смањивала. Преокрет Бајерна је донео Кори Волден тројком на мање од два минута до краја.

После тога повратка у игру није било могуће и Звезда је тако изгубила добијену утакмицу, чиме је смањила своје шансе да се нађе у топ осам.

Најефикаснији у поразу Звезде је био Лука Вилдоса са 18 поена, Кампацо је имао 16, док је Немања Недовић уписао 15 поена.

Код Бајерна Винстон и Лучић су забележили по 20 поена, док је Нилс Гифај додао још 11.

Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 18, Лазаревић 3, Кампацо 16, Митровић 5, Мартин 8, Добрић 3, Ивановић, Недовић 15, Марковић, Кузмић, Петрушев 10, Бентил 2;

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: “Јасна демонстрација да се кошарка игра 40 минута, а не 37, 38, 39… Још неке утакмице смо изгубили овако, као против Жалгириса. Имамо предност и онда чекамо да време прође, не играмо агресивно, паднемо у одбрани. Морамо да имамо фокус 40 минута. Наде нису угашене. Звезда се неће предати. Никада се ни ја не предајем, неће ни ова екипа. До последњег момента. И кад не будемо имали снаге, ако дође до тога да немамо шансе, исто ћемо се борити. Највише због ове публике која нас свуда прати. То је додатни мотив и разлог да будемо баш тужно због навијача”, закључио је Душко Ивановић.

Црвена звезда Меридианбет у следећем колу игра против Анадолу Ефеса на свом паркету, док ће Бајерн у наредном мечу на свом паркету дочекати Асвел.

Извор: сајт КК Црена Звезда

Повезане вести

4 comments

Bari 1991 мар 3, 2023 at 09:35

mi smo u košarci oduvijek bili mediokritet,nemamo karmu,i ostaje jedino da se radujemo grobarskim porazima,koji su ipak ekipa za razliku od naše grupe igrača i trenera u prolazu!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2023 at 00:04

IMAM OSEĆAJ DA IGRAJU ZA NAS STEF KARI I NAŠ JOKIĆ DA BI JOŠ LAKŠE GUBILI..JEDNOSTAVNO SMO PROKLETA EKIPA..ODIGRAMO SVAKU DESETU NESTO

Reply
Veteran Sever мар 5, 2023 at 13:10

Mi smo sramota od ekipe!!! A i Dusko Ivanović se pogubio…

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2023 at 00:03

KRŠINA OD EKIPE..SVI FENJERAŠI NAS POCEPALI KAO KESE

Reply

Leave a Comment