Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против Јавора – Канга и Пешић

Гелол Канга и Александар Пешић су се издвојили у победи Црвене звезде против Јавора као двојица најпродуктивнијих фудбалера на терену према статистичким подацима платформе ИнСтат.

Апсолутно је компактно изгледала чета Милоша Милојевића у Ивањици, мечу 23. кола Суперлиге Србије. Нови, уједно трећи узастопни тријумф у пролећном делу сезоне, је стигао као продукт тимске игре. Ипак статистички посматрано са највећим индексом издвојила су се два Звездина професионалца Гелор Канга (266) и Александар Пешић (266) са идентичним учинком.

Искусни Габонац је организатор игре нашег тима и са прецизним пасовима се издваја на сваком мечу. Овог пута, по не тако идеалном терену, Канга је упутио чак 79 тачних додавања, од тога три од три преносне лопте на дистанци већој од 40 метара када је у “трепавицу” погодио саиграче. Послао је један кључан пас и 12 прецизних додавања у казнени простор противника, односно 36 у последњу трећину терена. То је само показатељ онога што смо гледали на “Стадиону крај Моравице”, јер је везиста највише пута упослио Алекса Вига на десном боку. Канга је у два наврата опробао и свој разоран ударац, али није успео да се упише у стрелце.

Из меча у меч централни везни фудбал осваја велики број дуела, па је тако некадашњи фудбалер Ростова и Спарте из Прага био победник у десет двобоја на средини терена. По пет пута Канга је тријумфовао у окршајима у офанзивном и дефанзивном делу игре, а уз то је имао два правовремена клизећа старта на лопту што је стопостотан учинак. Учествовао је у изградњи чак 124 напада нашег клуба и прихватио 76 додавања од стране саиграча што је убедљиво највише на мечу. Уступио је у 83. минуту меча место на терену Славољубу Срнићу, те нема дилеме да би до краја сусрета миљеник Делија повећао све поменуте параметре.

Александар Пешић је такође био један од најзапаженијих играча, али за разлику од Канге центарфор црвено-белих је провео на терену пуних 90 минута. Један од најефикаснијих нападача Црвене звезде у новом миленијуму је начео мрежу Јавор Матиса у 38. минуту, након ударца Александра Катаија. Уз малу дозу среће погодио је Пешић, али је услов самог гола била одлична кретња најистуренијег играча у саставу Црвене зведе. Задавао је муке Копитовићу током целе утакмице и освојио шест дуела против штопера домаћих, а исто толико пута је шутирао према голу Манојловића.
Често је водио битке у ваздуху и победио четири пута у скок игри. Одлично је чувао и одлагао повратне лопте за Катаија, Родића, Кангу и Митровића.

Треба још напоменути стрелца другог гола за наш тим Стефана Миторовића који је освојио треће место са индексом 264, као и двострукок асистента Александра Катаија који је провео на терену 68 минута и остварио учинак према ИнСтату од 255.

The post МВП против Јавора – Канга и Пешић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment