Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда Грундфос – Рудар 36:27 (19:13)

Рукометаши Црвене звезде савладали су Рудар из Костолца у оквиру првог меча 17.кола АРКУС лиге у “Шумицама” – 36:27 (19:13).

После пораза у Каћу црвено-бели су дочекали фењераша из Костолца и забележили нове бодове. Једанаеста победа екипе Ратка Ђурковића сачувала је пето место и после утакмица 17.кола и гостовања у Аранђеловцу наредне седмице.

За Црвену звезду је дебитовао млади пивотмен Страхиња Пантић (2004), већу минутажу је добио Сава Радовановић и узвратио епитетом играча утакмице, а први меч одиграо је и Андрија Алавања, који је на двојној позајмици у редовима лидера Супер Б лиге Север-Запад, Уба.

Већ у првом полувремену Црвена звезда је решила питање победника, захваљујући расположеном Урошу Симићу. Седам голова капитена јуниорске репрезентације Србије у првом полувремену били су довољни да буде најефикаснији играч у редовима победничког тима.

Први гол на мечу био је првенац дебитанта Пантића, а почетних 3:0 су били основа и разлика коју су црвено-бели контролисали до 20.минута када је управо Урош Симић са 3 гола покренуо серију коју је наставио Ротем Сегал за 15:8. Голом Ненадића Звезда је имала 19:11, али су Панић и Јовановић поставили 19:13 за полувреме.

Без промена у наставку, Звезда је диктирала темпо, имала контролу над утакмицом, и головима у серији повећавала разлику. Радовановић је са 5 голова имао главну реч, погодио је и Алавања, а Радовановић је имао прилику из седмерца да побољша свој скор, међутим, нажалост, није био прецизан. Звездиних 36:23 Рудар је серијом 4:0 смањио на коначних 36:27.

Седам голова Симића, по пет Ђуровића, Ненадића и Радовановића.

Пред репрезентативну паузу очекује нас дуел у Аранђеловцу наредног викенда, када ће Шамот угостити Црвену звезду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – РУДАР 36:27 (19:13)
Београд, хала: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Стефан Бердић и Филип Шорак (Београд). Искључења: Црвена звезда 2, Рудар 10 минута. Црвени картон: Борислав Миловановић (Рудар). Седмерци: Црвена звезда 5(3), Рудар 5(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 5(1), Хорват 1, Симић 7, Ненадић 5(1), Колунџић 3, Радовановић 5(1), Гемаљевић, Јелић, Сегал 4, Матичић, Шмигић 1, Пантић 1, Алавања 1, Перић, Бујишић 3. Тренер: Ратко Ђурковић

РУДАР: Вуковић, Ар.Мурина, Ад.Мурина 2, Поповић, Ђорђевић, Ристић 2, Стевовић 3, Панић 10(2), Миловановић, Стојановић 2, Јовановић 3(1), Благојевић, Димитријевић 2, Милошевић, Татари 3. Тренер: Драган Ајдачић

The post Црвена звезда Грундфос – Рудар 36:27 (19:13) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment