Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеФудбал

МВП против Војводине – Страхиња Ераковић

На пролећној премијери Црвене звезде против Војводине је блистао млади дефанзивац нашег клуба Страхиња Ераковић, који је према статистичкој платформи ИнСтат био најбољи играч на терену са индексом 273.

Провео је стандардни штопер у саставу Милоша Милојевића 96 минута на травнатом тепиху Маракане и оставио готово перфектан утисак. Иако није превише учествовао у игри пред голом противника, дете Црвене звезде је било један од протагониста организације напада када су они кретали из последње линије. Од 88 упућених додавања према саиграчима чак 83 је завршило у ногама београдских црвено-белих, што износи високих 94 процената. У том сегменту су били бољи само наш везиста Срђан Мијаиловић (96 посто) и његов саборац у штоперском тандему Александар Драговић (95 посто). Највише је комбиновао са Драговићем, Вигом и Кангом.

Изношење лопте је постало снажан манир фудбалера рођеног 2001. године. Ераковић је на максималном нивоу, у три наврата успешно путем дриблинга “варао” противничке нападаче. Стопостотан учинак остварен је и када су у питању клизећи стартови где је популарни Чупа у правом тренутку уклизао и зауставио напад ривала.

У нашем тиму је био најуспешнији у параметрима дуел игре. Са високих 82 посто је победио у 14 двобоја са нападачима Војводине. Највише пута се сукобио са Симићем и Милошевићем, док је још водио битке против Чумића и Малбашића.

Режисери код поготка Црвене звезде, стрелац Александар Катаи и асистент Гелор Канга су такође забележили високе индексе. Катаи је маестралним лоб ударцем погодио мрежу Новосађана у 28. минуту што је поред осталих фрагмента игре довело до учинка од 257. Са друге стране Габонац је највише дистрибуирао додавања у нашем тиму, а преносна лопта коју је послао за Магика остаће уписана као још једна изванредна асистенција. Кангин индекс на крају меча је износио 256.

The post МВП против Војводине – Страхиња Ераковић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment