Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Уз фантастичну игру Ане Клегер одбојкашице Црвене звезде славиле против Јединства

Наставља се победоносни низ у новој години одбојкашица Црвене звезде. У дербију кола изабранице Ратка Павличевића савладале су на домаћем терену другопласирани тим у првенству Јединство из Старе Пазове.

Када је било најпотребније у петом сету одиграле су одлично одбојкашице Црвене звезде и на крају славиле са 3:2.

Први сет био је прилично изједначен, али је Црвена звезда успела да се „одлепи“ после резултата 12:12. Уследила су поени Клегер и Родићеве, док су „грешкама“ из сервиса и у нападу „погурале“ гошће црвено-беле ка првом сету. Виђена су потом још три изједначења, на 15:15. потом 18:18, а последње на 21:21. Живојиновић и Клегер (два поена) донеле су предност од 24:21, а после грешке у нападу, Јединство је смањило резултат. Ипак, то није било довољно, Звезда је решила први сет у своју корист.

Много боље су девојке из Старе Пазове отвориле други сет, повеле су са 7:1, а потом и са 12:6. Успеле су изабранице Ратка Палвичевића да превазиђу кризу и дођу на два поена минуса 14:12.

Ипак, Коцкаревић је са четири поена успела гошће да уведе у добар ритам, а на семафору је било 22:14 у корист Јединства. До краја другог сета Звезда је освојила још један поен, а гошће су успеле да освоје други сет.

Лоше одиграна други деоница није оставила трага на Црвену звезду. Трећи сет припао је домаћој екипи, а посебно расположене биле су Ана Живојиновић и Ана Клегер, која ће бити евидентно велико појачање за црвено-беле.

Нису се тако лако предавале играчице Јединства, па су после велике борбе успеле да изједначе на 2:2 у сетовима.

Пети одлучујући сет припао је Црвеној звезди, а све до 8:8 виђена је „клацкалица“, а екипе су се смењивале у вођству.Грешкама у нападу играчице Јединства су бивале све даље од победе, док су на другој страни блистале Марковић, Живојиновић и Клегер за коначних 3:2.

Најефикаснија у екипи Црвене звезде била је Ана Клегер са 28 поена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО СП 3:2 (25:22, 16:25, 25:20, 19:25, 15:11)
Београд, хала: УСЦ “Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Владимир Цветковић и Александра Баланџић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 1, Ђурђевић (либеро), Матеска, Живојиновић 17, Марковић 7, Ћировић, Сајић, Врцељ, Клегер 28, Чанак 8, Стојић 9, Јањић, Жигић (либеро), Родић 3. Тренер: Ратко Павличевић

ЈЕДИНСТВО СП: Осмајић 6, Коцкаревић 27, Медвед (либеро), Лакићевић, Пунишић (либеро), М. Миљевић 3, Недељковић, Павловић, Даниловић, Зеленовић, Тица 20, Т.Миљевић 15, Родић 10, Драговић 2. Тренер: Јово Цаковић

The post Уз фантастичну игру Ане Клегер одбојкашице Црвене звезде славиле против Јединства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment