Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мијаиловић: Михина љубав према Звезди и Србији ће испунити Маракану

Црвена звезда ће у суботу од 16 часова стартовати пролећни део сезоне, када ће капије стадиона “Рајко Митић” бити широм отворене за све оне који желе да подрже свој клуб, с обзиром на то да је улаз бесплатан, али и да се опросте од великог Синише Михајловића.

Синиша Михајловић је у релативно кратком боравку у Црвеној звезди оставио упечатљив траг који и дан данас онима који су га гледали и који га се сећају, изазива радост и срећу што је такав играч био део нашег клуба. Нико не може заборавити ону дечачку радост кад се постигне гол, па трк ка северу, па локнаста коса. Синиша је био комплетна личност, неко ко је у својој каријери увек био везан за Звезду. Познат је и онај податак да кад је играо у Лацију није желео да изађе на утакмицу против Звезде. Толико је поштовао клуб у ком је стекао афирмацију – почео је Мијаиловић.

Синишу карактерише као борца.

– Ретко који спортиста је у себи имао радост игре и ту жељу и вољу. Он је борац који је као млад успео да се наметне у формираном тиму Црвене звезде и дође до једне од кључних позиција у екипи. Млади људи који су свесни својих вредности, свесни су и тога да морају много да улажу у себе да би достигли врхунски ниво, а Синиша је био такав човек и то се у његовој даљој каријери потврдило.

Сутра ће се на седници Скупштине разговарати о томе да трибина ВИП запад добије име Синиша Михајловић.

– Звезда се према својим легендама на прави начин одужује, а ова утакмица је само сегмент којим се обележава његов однос према Црвеној звезди. Управни одбор је предложио да се ВИП запад трибина назове именом легенде Синише Михајловића, и сутра ће се о томе разговарати на Скупштини.

Утакмици ће се одазвати и бројне легенде из чувене “Баријевске генерације”.

– Меч има и такмичарски карактер, јер желимо да победимо важну утакмицу у борби за титулу, али ће бити и посвећен Михи у смислу посебног програма који су припремили навијачи и клуб. На мечу ће бити присутна и Михина породица, као и саиграчи из чувене генерације из Барија, а програм ће почети нешто раније у односу на 16 часова. Улаз је бесплатан, што навијачи већ и знају.

Говорио је Мијаиловић и о Звездиним звездама.

– Велики проблем је критеријум у смислу тога ко може да буде Звездина звезда, јер смо започели ту акцију са циљем да најпознатијим звездашима одамо такву врсту признања, међутим, велики број њих који је обележио време у ком су играли је остао испод радара. Разрађујемо и критеријуме на основу кога ћемо сваког оног ко је заслужан за успехе Звезде, на одговарајући начин обележити и ставити у историју. Тако ће свака генерација знати који су најзаслужнији људи за успехе Црвене звезде кроз дугу историју.

Неће сутра бити лако на терен, али верује Мијаиловић да ће Звезда стартовати победом.

– Ниједна утакмица није лака, а сигуран сам да су припреме прошле добро и да је тим спреман за све оно што нас чека на пролеће. Немамо никаквих проблема што се тиче састава и верујем да ће играчи пружити максимум да сутра, без обзира на обележавање догађаја за Миху, постигну оно што сви звездаши очекују од њих у смислу резултата. Тиме би се на још један начин обележило сећање на Миху, али и старт пролећног дела сезоне, тако да позивам навијаче да у што већем броју дођу на утакмицу, јер мислим да ће видети и добар фудбал који ће приказати наши играчи.

За крај, још једном се осврно на великог Синишу Михајловића.

Велики патриота, многим људима је помогао и није тражио ништа за узврат, а то је једна од највећих његових вредности. Када посматрамо какав је однос имао према Звезди и Србији, то је за високо поштовање – рекао је Мијаиловић.

The post Мијаиловић: Михина љубав према Звезди и Србији ће испунити Маракану appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment