Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ераковић: Верујем у пуну Маракану у суботу

Црвена звезда у суботу од 16 часова наставља борбу за титулу, а утакмица са Војводином ће имати додатни значај. Наиме, на тај начин ћемо се још једном опростити од Синише Михајловића, а млади Страхиња Ераковић очекује пуне трибине.

Утакмица у суботу има посебан значај за нас, и то из два разлога. Први је тај што почиње пролећни део сезоне који доноси директан пласман у Лигу шампиона, а исто тако одајемо почаст преминулом Синиши Михајловићу, једној од највећих легенди Црвене звезде и зато бих позвао све навијаче да дођу у што већем броју. Такође, улаз је бесплатан, и то је разлог да Маракана буде још пунија у шта не сумњам – почео је Ераковић.

Сматра млади штопер да Звезда треба посебније од других да се опрости од Михе, јер је он ипак највише волео црвено-белу боју.

– Људи из клуба раде на организацији догађаја, тако да верујем да ће све да протекне сјајно. Велики број клубова у свету се опраштао од Синише, али он је Звезду највише волео и учествовао је у најбољој сезони у нашој историји, када смо постали прваци Европе и света. Биће кореографија, имаћемо и посебне дресове који ће потом ићи на хуманитарну акцију, уз то ћемо носити подигнуте крагне сви, а зна се да је то био део његовог имиџа. Све у свему, циљ је да у суботу одамо почаст какву је Миха заслужио, а он као звездаш би био најсрећнији да то учинимо добром игром.

Не сећа се популарни Чупа играчких дана Михајловића, али је гледао снимке.

– Михе као играча се слабо сећам, јер сам био баш мали, али отац ми је велики звездаш, чак је био и у Барију кад смо постали прваци Европе, тако да сам слушао много прича о Синиши. Сећам га се из тренерских дана, онога какакв је био у Италији, али гледао сам много његових снимака. Као и сваки звездаш који није био сведок Барија, обавезно штиво ми је било да погледам све снимке, тако да се сећам и гола Бајерну, па и оног чувеног за 2:2, сећам се дословно сваке речи коментатора, а тај ми је и најдражи, иако га Михајловић није директно постигао. Свакако, он је узор како фудбалер и човек треба да се понаша и свако у Србији ко почне да тренира фудбал, сигурно има у глави Синишу.

Свестан је млади дефанзивац колико је важно пролеће које је пред нама.

– Очекујем да одиграмо добру утакмицу, и због Синише и због нас, а потом и наставка првенства, јер првак иде директно у Лигу шампиона. Имамо 10 бодова више, али се не опуштамо. Чекају нас два вечита дербија, густ распоред, али је све у нашим рукама и на сваком мечу желимо победу. Покушаћемо да нам бодовна предност расте, и да се не доводимо у било какав проблем. Знамо колико је велика армија звездаша, тако да ћемо покушати што раније да их усрећимо и да директно уђемо у Лигу шампиона.

Још једном позива на утакмицу у суботу.

Припреме смо добро одрадили, имали шест утакмица и спремили се за пролеће, што ћемо показати у суботу. Не мислим да нам је дерби најбитнија утакмица на пролеће, већ је то сваки следећи меч. О дербију ћемо размишљати када за то дође време. Фокус нам је на суботу, и због тога позивам навијаче да дођу у што већем броју на утакмицу – подвукао је Ераковић.

The post Ераковић: Верујем у пуну Маракану у суботу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE феб 2, 2023 at 17:45

KOGA DA GLEDAMO? NIKOLIĆE,MITROVIĆA,MUSTAFU itd

Reply

Leave a Comment