Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Миленковић окупио пионире

Пионирска селекција Црвене звезде се окупила на теренима наше Омладинске школе, под командом новог тренера Милана Миленковића, са циљем задржавања првог места и максималног учинка из јесењег дела сезоне.

Миленковић је на првом тренингу могао да рачуна на 18 играча, то су: Матеја Станковић, Вукашин Тамбурић, Милан Ћопић, Балша Паповић, Лазар Николић, Ђорђе Вранић, Леон Ивановић, Вељко Журић, Павле Штулић, Василије Костов, Стефан Јанковић, Душан Јовичић, Димитрије Шарић, Данило Карановић, Лука Зарић, Василије Суботић, Михајло Спасојевић и Алекса Дамјановић. Осим Миленковића, стручни штаб чине још Михајло Миладиновић (помоћни тренер) и Михаило Јовичић (кондициони тренер). Ново име у односу на јесењи део сезоне је талентовани крилни нападач Василије Суботић, репрезентативац Србије до 15 година, а Миленковић је изнео утиске након преузимања селекције.

Хвала руководству клуба што су ми указали прилику да водим пионире Црвене звезде и што су мени препознали нешто. Такође, захвалност и за генерацију 2010. коју сам претходно водио и са којом сам сјајно сарађивао. Једва сам дочекао почетак припрема, а видим да је идентична ситуација и код дечака. Пред њима је ново доказивање и нови захтеви, тако да смо још увек у процесу упознавања и једва чекам да видим како ће то све да одмиче. Тренутно смо у уводном циклусу, али за сад све иде у најбољем реду. Нема дилеме да је реч о талентованој екипи која из 13 утакмица има исто толико победа у лиги, уз то је освојен изузетно квалитетан турнир у Моксви. Наравно, има још простора да се напредује, али чињеница да у селекцији имамо 10 репрезентативаца довољно говори о потенцијалу екипе. На слатким сам мукама пред пролећни део сезоне – рекао је Миленковић.

Такође, на теренима иза југа Маракане су се окупили и пионири Графичара под командом Бојана Маћешића, а на првом тренингу било је 28 играча, то су: Огњен Косановић, Страхиња Алексић, Вања Шкобаљ, Стефан Костић, Лука Јовановић, Вук Бојатовић, Василије Марковић, Вељко Луковић, Лука Лазовић, Данило Младеновић, Марко Радојковић, Стефан Стевић, Игњат Милетић, Виктор Стојановић, Реља Богдановић, Петар Ђивановић, Јован Мрваљевић, Страхиња Рацић, Немања Јевђић, Новак Бубања, Стефан Пузовић, Матеја Марковић, Андреј Ивановић, Лука Јовановић, Александар Црнојевић, Новак Бошковић, Лазар Ивковић и Лав Киш. Уз Маћешића, у стручном штабу су и Александар Марковић (помоћни тренер) и Димитрије Павловић (кондициони тренер).

Обе селекције ће се припремати у Требињу, с тим да ће Црвена звезда тамо боравити у периоду од 25. августа до 4. марта, док ће Графоси недељу дана раније отпутовати.

The post Иза југа Маракане – Миленковић окупио пионире appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment