Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Дебакл Звезде у Болоњи

Дебакл је можда сувише јака реч али када вас игра вашег тима остави без текста праве речи је мало теже наћи. Улазак у утакмицу без енергије, без снаге, без оног преко потребног  ,,жара у очима“ који говори да победу желиш више од противника одвео је наш тим тачно тамо где је морао – у заслужен пораз.

Виртус – Црвена звезда 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21)

Све је било јасно већ након прве четвртине, не толико због резултата (30:14) колико због немоћи наше екипе да се тргне и уради нешто конкретно на трену. Виртус је брзо стечену разлику сувише лагано одржавао, користио пропусте Звезде у одбрани (нарочито у рекету) и рутински привео полувреме крају резултатом 48:35.

Последњи воз за било какву наду у преокрет отишао је почетком другог полувремена када је Звезда тројком Добрића пришла на -10 али након тога није успела да искористи више везаних промашаја играча Болоње и додатно смањи разлику. Штавише, Виртус је разлику додатно увећао да би она на крају трећег дела игре достигла и +19. У завршној четвртини наши кошаркаши успевају да колико – толико поправе утисак, добијају тај део резултатом  21:14 за коначних 84:72 у корист Виртуса.

Видно разочаран након меча је био и тренер Црвене звезде Душко Ивановић:

„Мало тога имам да кажем… Нисмо играли добро, почели смо доста лоше. Није било агресивности у ниском посту, много изгубљених лопти, лоша игра… Жао ми је наших навијача који су дошли овамо, ово они нису заслужили.“

На крају треба рећи и то да је Виртус успео да надокнади минус од 9 поена из првог меча те ће, у случају евентуалног круга на крају сезоне, имати предност над Црвеном звездом.

Да, дебакл јесте сувише јака реч али некад паметније речи изостану…

 

Црвена звезда: Холанд -, Вилдоза 20, Лазаревић 9, Митровић 2, Лазић 9, Добрић 6, Ивановић 2, Илић 10 (7ск), Недовић 4, Марковић , Петрушев 8, Бентил 2.

Виртус: Кординије 11, Белинели 9, Пајола 6, Бако 9, Жаите 11, Лундберг, Шенгелија 15, Хекет 4, Мики , Камара , Вимс 13, Теодосић 6 (9ас), Абас

Прилику за поправни играчи Душка Ивановића ће имати већ у четвртак, на гостовању у Милану.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE феб 1, 2023 at 09:29

KAKVA JE OVO NEZNALICA DOBRIĆ PA TO JE UMETNOST,JEDVA SMO SE OTARASILI DAVIDOVCA OVAJ GA NASLEDIO

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 1, 2023 at 09:28

OD DOLASKA KAMPACA SVE SE POREMETILO I NIMALO MI SE NE SVIDJA..SA NAREDNA DVA GOSTOVANJA MILANO I MAKABI I SIGURNA DVA PORAZA MI SE VRAĆAMO NA ZADNJE MESTO

Reply

Leave a Comment