Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Кампацо МВП АБА лиге за месец јануар

Плејмејкер Црвене звезде Меридианбет Факундо Кампацо, проглашен је за најкориснијег играча АБА лиге у месецу јануару.

Бек црвено-белих је заслужио награду за најкориснијег играча месеца, а просечно је на утакмицама бележио 14,4 поена уз 3,4 скока и 7,2 асистенција. Поред тога имао је по три блокаде и три украдене лопте (15 на 5 мечева) за укупан просечан индекс од 21,4.

Подсећамо да је са Факундом Камапцом Црвена звезда Меридианбет победила на свих пет утакмица у регионалном такмичењу у јануару, од којих су чак 4 биле гостујуће (Сплит, МЗТ, Будућност, Цедевита Олимпија и ФМП), а у свакој од тих утакмица Кампацо је дао свој удео, који је посебно био импресиван у Скопљу, Подгорици где су црвено-бели остварили једу од најлакших победа у последње време, и још једном дербију против Цедевита Олимпије у Београду.

Против Будућности у Подгорици Факундо Кампацо је показао своју класу и утамицу завршио са готово „трипл дабл“ учинком : 14 поена, 12 асистенција, 8 украдених лопти, 9 изнуђених прекршаја …

Наредни меч у регионалној лиги црвено-бели играју у недељу од 16.30 часова против екипе Игокее у Београду, а Факундо Кампацо ће се врло брзо поново наћи на паркету и помоћи саиграчима, тиму и клубу у свим утакмицама до краја ове сезоне.

The post Кампацо МВП АБА лиге за месец јануар appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment