Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

КУП ЈЕ НАШ! Ватерполисти освојили 4. пехар Купа државе!

Ватерполисти Црвене звезде освојили су 4. Куп у историји клуба, после великог преокрета и победе над Новим Београдом у финалу на базену “25.мај/МГМ” – 11:10 (3:2, 2:5, 5:2, 1:1).

Да полете рибе и запливају птице! Још једно ватерполо финале које ће се памтити и препричавати, а како то бива са највећима – победници су у таквим причама.

Црвена звезда је савладала актуелног шампиона Србије и регионалне лиге и вицешампиона Европе, фаворизовани Нови Београд у финалу Купа Србије и освојила нови трофеј. Какав су само преокрет направили изабраници Александра Филиповића и какав су меч одиграли.

Да је спремна за велика дела Звездина одбрана је показала још синоћ против Радничког из Крагујевца, али су Мишовић и саиграчи данас докторирали и заслужено примили медаље и пехар. Идентичним резултатом савладали су оба ривала.

Од самог старта је Звезда била равноправан ривал и веома доминантна у одбрани. Повео Нови Београд преко Алвара Гранадоса, брзо је то анулирао Танкосић, а затим су погађали Драшовић и Суботић, уз одбитак и мало среће јер се лопта одбила о главу Мартиновића. Скумпакис је погодио стативу, узвратио је Басара, а затим Басара није искористио петерац, а Васић у контри није надмудрио Жоао Педра, али се искупио неколико момената касније, голом за 2:3.

Звезда је била доминантна на два метра, Семан и Вукићевић су изнудили четири искучења, а Милојевић поменути петерац након брзе транзиције и пливања у контри.

У другој четвртини се слика много изменила. Звезда није могла да дотури лопту својим центрима, али зато Нови Београд јесте. За разлику од прве деонице кад Новобеограђани нису имали ни једном играча више, сада су Гоцићеви пулени били доминантни испред гола Мишовића. То је и донело преокрет.

Мандић, Пијетловић и Страхиња Рашовић доносе у серији 5:0 – 7:3 Новом Београду, што је делу препуних трибина на 25.мају деловало као практично већ крај меча. Ипак, Суботић из новог петерца који је изнудио Танкосић, и Басара две секунде пре истека времена доносе 7:5 за полувреме.

Та два гола су покренула серију између две четвртине Црвене звезде. Семан и Радовић доносе изједначење, Звездини центри поново успостављају доминацију, Радовић погађа за велики преокрет 7:8, а Васић након тајм-аута Живка Гоцића за 7:9 у серији 6:0. Драшовић и Рашовић су изједначили на 9:9, али је Семан поново погодио за 9:10.

Мишовић је забележио неколико сјајних интервенција, наставио је и у последњих осам минута и није клонуо после гола Перковића за 10:10. Покушавао је Нови Београд да дође до предности, али Звездина одбрана на челу са Мишовићем на голу је била на висини задатка. Онемогућавали су сваки покушај противника који је, и поред изостанака Јакшића и Влахопулоса, пандан ватерполо Манчестер Ситија.

Басара је на 3:30 пре краја погодио за 10:11 и испоставиће се донео други пехар Купа Црвеној звезди за три године. Као и у полуфиналном дуелу против Радничког из Крагујевца, имао је Нови Београд два минута великих атака, али све су то издржали црвено-бели и у последњем нападу сачували лопту за велики тријумф и велико славље.

Два пута су погађали Суботић, Васић, Басара и Семан, Танкосић једном.

Други пехар Купа и за тренера Црвене звезде Александра Филиповића, који је поново показао велику оданост према свом клубу.

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке ватерполистима, стручном штабу, менаџменту и свима у Ватерполо клубу Црвена звезда на освојеном пехару у Купу државе.

НОВИ БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:11 (2:3, 5:2, 2:5, 1:2)
Београд, базен: “25. мај/МГМ”. Судије: Раковић и Путниковић, Играч више: Нови Београд 11(7), Црвена звезда 9(6). Петерци: Црвена звезда 3(2).

НОВИ БЕОГРАД: С. Рашовић 1, Мандић 2, Гранадос 1, Вучинић, Пијетловић 1, Драшовић 2, Ћетковић, Перковић 1, Мартиновић, Скумпакис, В. Рашовић 1, Педро, Шушиашвили. Тренер: Живко Гоцић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић 2, Васић 2, Банићевић, Басара 2, Вукићевић, Семан 2, Милојевић, Радовић 2, Ивановић, Данковић. Тренер: Александар Филиповић

The post КУП ЈЕ НАШ! Ватерполисти освојили 4. пехар Купа државе! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

Dragan феб 3, 2023 at 23:05

Bravo momci!!!

Reply
Aca LJotic феб 6, 2023 at 12:05

Dragan odlicno nadam se da cemo i ove godine osvajati trofeje u svim sportovima.

Reply
Milovan феб 3, 2023 at 15:34

Ovaj nas trener Filipovic bas zna znanje.

Reply
Zveki феб 3, 2023 at 23:05

Dobro sto smo onog naduvenka i štetocinu Dejana Savića oterali!!

Reply

Leave a Comment