Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Победа Црвене звезде на гостовању ФМП-у

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП резултатом 99:84 у оквиру 17. кола АБА лиге.

Најбољу партију од доласка у Црвену звезду пружио је Далибор Илић који је био најефикаснији са 16 поена. Огњен Добрић је додао 15, а Лазаревић 14 поена. По 10 су имали Холанд и Недовић.

Валинскас из ФМП-а је био најефикаснији са 22 поена и пет асистенција. Двоцифрен је био још само Бич са 11 поена.

Овом победом се Звезда вратила на врх АБА лиге са 15 поена и једним поразом. ФМП је трећи са 12 победа и пет пораза.

АБА лига, 17. коло:
ФМП – Црвена звезда 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21)
Дворана: ФМП Арена (Железник, Београд) гледалаца 3000;
Судије: Марко Јурас, Марко Пецељ, Милош Хаџић

Лепа утакмица пред испуњеним трибинама дворане у Железнику донела је изједначене уводне минуте, а онда је тандем Лазаревић-Недовић средином прве четвртине донео црвено-белима вођство које наш тим након тих плус 7 није испуштао до краја утакмице.

На полувремену је било плус 14 за црвено-беле, а домаћин је огромном борбеношћу у пар наврата претио долазио до једноцифреног заостатка током треће деонице.

Ипак, дужа клупа и добри проценти шута у кључним тренуцима донели су екипи Црвене звезде могућност да свики пут одбије сваки напад домаћина (тројка Холанда пред крај треће деонице) а у последњој четвртини уз распоређену минутажу тренера Ивановића, црвено-бели су стигли до заслужене победе.

ФМП: Бич 11, Павићевић 6, Степановић 2, Шарановић 8, Матовић 5, Изунду 6 (4ск), Вуковић, Јанковић 6, Џенкинс 7, Вујичић 3, Мањловић 8 (5ск), Валинскас 22

Црвена звезда Меридианбет: Холанд 10, Вилдоза 2, Лазаревић 14 (4ск), Кампацо 8, Митровић 8, Добрић 15, Радуљица, Ивановић 2, Илић 16, Недовић 10, Петрушев 9, Бентил 5

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Млади момци из екипе ФМП су јако талентовани, честитам им на амбицији и жељи са којом су играли, то свака екипа мора да има, то ће нама требати у наредним утакмицама које нам следе. Али честитам им на том жару и на тој амбицији са којом играју утакмице. Сви играчи са наше стране покушали да дају свој максимум није лако, покушао сам да дам свим играчима да мало одморе, и играју зависно од њиховог стања.

О Кампацу: – Имамо још месец дана да Кампацо удје у форму, игра једну недељно, момци имају свој ритам, мораћемо да радимо што боље да уђе у ритам. И заправо, није месец већ две недеље до потпуног повратка Кампаца – рекао је тренер Ивановић на конференцији за медије и додао да Далибор Илић користи сваку шансу која му се укаже и да ће добивати све већу и већу шансу у наставку сезоне.

Екипа Црвене звезде Меридианбет у понедељак у јутарњим часовима путује у Италију на утакмице дуплог кола са Виртусом и Арманијем.

The post Победа Црвене звезде на гостовању ФМП-у appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE јан 29, 2023 at 19:29

Duško Ivanović nije bio zadovoljan Kampacom:
„Nisam zadovoljan kako je igrao večeras. Nije se videlo mnogo toga od njega danas, 

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 29, 2023 at 19:22

ovakva igra Kampaca je ništa..on mislio da su ovo baš čobani pa može da se iživljava

Reply

Leave a Comment