Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда у Анталији – Кристалисање тима за пролеће

Фудбалери Црвене звезде провели су на припремама у Турској 20 дана, где су одрадили 19 тренинга и одиграли шест утакмице, чиме су наши првотимци показали да су спремни за пролећну премијеру која је заказана за 4. фебруар од 16 часова, а противник је новосадска Војводина.

Милош Милојевић је у Анталију повео 34 фудбалера, а то су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Јован Миладиновић, Марко Гобељић, Лазар Николић, Страхиња Ераковић, Александар Драговић, Немања Милуновић, Урош Спајић, Радован Панков, Стефан Лековић, Милан Родић, Иракли Азаров, Секу Саного, Срђан Мијаиловић, Славољуб Срнић, Гелор Канга, Кингс Кангва, Ненад Крстичић, Мирко Иванић, Вељко Николић, Јегор Пруцев, Осман Букари, Ел Фарду Бен, Ибрахим Мустафа, Александар Катаи, Стефан Митровић, Немања Мотика, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Александар Пешић, Калифа Кулибали и Јован Мијатовић.

Треба напоменути да је у међувремену Ел Фарду Бен прешао у Апоел, Јован Митуљикић отишао на позајмицу у Младост ГАТ, те да Зоран Поповић и Урош Спајић због повреде нису конкурисали за место у тиму, док је у екипу стигао Алекс Виго.

Занимљиво је да капитен Црвене звезде, Милан Борјан није провео највише минута на голу на припремама, па је тако на четири утакмице скупио 270 минута, док је на мечу више, десет минута више од Борјана скупио Никола Васиљевић. Зоран Поповић због повреде није конкурисао за место у тиму, а најмлађи дебитант у Анталији је био Јован Миладиновић, који је на мечу против Динама из Тбилисија скупио скоро 20 минута са свега 16 година и два дана.

Никола Васиљевић – 5 (280 минута)
Милан Борјан – 4 (270 минута)
Јован Миладиновић – 1 (18 минута)

Када се осврнемо на последњу линију, оно што је оставило највећи утисак, свакако је велико појачање које је наш клуб добио у виду Алекса Вига. Доскорашњи десни бек Ривер Плејта је за свега 45 минута дошао до првенца у црвено-белом дресу против Лудогореца и одмах наговестио да од њега можемо да очекујемо велике ствари. Лазар Николић је такође постигао првенац у дресу Црвене звезде на мечу против Копра, па ће наш клуб имати здраву конкуренцију што се тиче ове позиције, јер је минуте на припремама добијао и најискуснији десни бек – Марко Гобељић. Иракли Азаров је провео највише минута са друге стране и показао зашто је доведен у Звезду за време летњег прелазног рока, а ту је био наравно и Милан Родић.

Свих пет фудбалера на позицији штопера, добили су и више него довољно минута, док је Спајић тренирао одвојено од екипе услед повреде. Интересантно је што је највише минута добио најмлађи – Стефан Лековић, Звездино дете које је на пет утакмица одиграло 255 минута и постигло први гол за наш клуб, поред њега, Ераковић и Панков су одиграли исти број мечева, али су на терену провели 15 минута мање. Немања Милуновић је скупио 210 минута, а Драговић 135.

Лазар Николић – 6 (270 минута) – 1 гол
Стефан Лековић – 5 (255 минута) – 1 гол
Иракли Азаров – 5 (255 минута)
Страхиња Ераковић – 5 (240 минута)
Радован Панков – 5 (240 минута)
Немања Милуновић – 4 (210 минута)
Марко Гобељић – 4 (180 минута)
Милан Родић – 3 (165 минута)
Александар Драговић – 2 (135 минута)
Алекс Виго – 2 (90 минута) – 1 гол

У везном реду је најстандарднији био Кингс Кангва, који је одиграо свих шест припремних утакмица, постигао два поготка и одиграо 270 минута. Максималан број мечева одиграла су још три фудбалера, односно Славољуб Срнић, Јегор Пруцев и Вељко Николић, а посебно радују одличне партије руског играча, који је из меча у меч подизао форму и квалитет игара. Добре партије пружали су и Мирко Иванић и Гелор Канга, а Мића је постигао два поготка, на дуелима против Динама из Тбилисија и Лудогореца. Осман Букари и Стефан Митровић су показали да ће Звезда бити итекако опасна са њима на боковима, па су и један и други постигли по један ефектан погодак. Букари је дао први, а Митровић последњи гол на припремама у Анталији. Не смемо заборавити ни Немању Мотику, који је максимално користио минуте и једном се уписао у листу стрелаца.

Кингс Кангва – 6 (270 минута) – 2 гола и 1 асистенција
Славољуб Срнић – 6 (265 минута)
Јегор Пруцев – 6 (255 минута) – 2 асистенције
Вељко Николић – 6 (245 минута) – 1 асистенција
Стефан Митровић – 5 (240 минута) – 1 гол
Срђан Мијаиловић – 5 (240 минута)
Ибрахим Мустафа – 5 (225 минута)
Гелор Канга – 5 (210 минута) – 1 асистенција
Мирко Иванић – 4 (230 минута) – 2 гола
Осман Букари – 4 (225 минута) – 1 гол и 1 асистенција
Александар Катаи – 4 (195 минута) – 1 асистенција
Ненад Крстичић – 4 (135 минута)
Немања Мотика – 4 (120 минута) – 1 гол
Никола Митуљикић – 3 (120 минута)
Секу Саного – 2 (115 минута)

Александар Пешић је показао да је расан голгетер и на овим припремама, јер је за свега 130 минута проведених на терену успео да постигне два поготка на мечу против Динама из Тбилисија и потврдио да је број један, када су у питању нападачи Црвене звезде. Јован Мијатовић је био одличан, поготово у формацији са два нападача, када је и асистирао за популарног Шиљу, а укупно је на терену провео 120 минута. Калифа Кулибали је на припрема у Анталији провео 30 минута.

Јован Мијатовић – 3 (120 минута) – 2 асистенције
Александар Пешић – 2 (130 минута) – 2 гола
Калифа Кулибали – 1 (30 минута)

The post Звезда у Анталији – Кристалисање тима за пролеће appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment