Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвена звезда у финалу Купа Србије!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су крагујевачки Раднички 11:10 (2:1, 5:5, 3:3, 1:2) у полуфиналу Купа Србије и пласирали се у финале, где ће противник бити Нови Београд, (недеља 20 часова).

Без помоћи Душана Васића, одсутног због вируса, Звезда је надиграла противника и на крају заслужено славила. Сам почетак меча је био интересантан, јер су обе екипе играли у истим капицама – Црвене звезде!

Раднички је морао да мења капице, нису имали резверне, па су као номинални домаћини сусрета носили беле капице Црвене звезде. Занимљив податак јесте да је утакмица одиграна са четири различите капице.

Од самог старта је тим Александра Филиповића био спреман за утакмицу, ушао чврсто и концентрисано, па су Крагујевчани имали доста мука да савладају расположеног Владимира Мишовића. Звезда је повела 2:0 преко Радовића и Суботића, имала неколико прилика да оде на већу разлику, а Јанковић је смањио на 1:2.

Диктирали су темпо и ритам меча црвено-бели, у више наврата имали три гола разлике, али је пресудна била одбрана. Нису дозвољавали изабраници Александра Филиповића противнику да развије напад, да плива у контре, а у нападу су добро користили играча више.

На полувреме се после голеаде у другој деоници отишло са 5:7, после гола Станојевића на самом истеку времена. Тречи квартал је донео још шест голова, по три на обе стране, веома ефектан је био Марко Радовић. У последњих осам минута се ушло са 8:10 за Звезду. Алекса Укропина је смањио на само гол минуса, успео је Лукас Семан да врати Звезди плус 2, а Никола Лукић погоди за 10:11.

Уследила је неизвесност у финишу, међутим, мирни су били црвено-бели, иако су се сплетом околности последњих минута бранили и то веома успешно. Мишовић је био сјајан, одбрана и са играчем мање на нивоу, па су последњи напад мирно привели крају и заслужено се пласирали у финале.

Гаврил Суботић је погодио четири пута, Марко Радовић и Милош Вукићевић по три, Лукас Семан једном.

Пре мушког финала очекује нас и женско, у којем се од 17 часова састају Војводина и Црвена звезда.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:11 (1:2, 4:5, 3:3, 2:1)
Београд, базен: “25.мај/Милан Гале Мушкатировић”. Судије: Анђелић и Виријевић. Играч више: Раднички 15(4), Црвена звезда 7(2). Петерци: Раднички 2(2), Црвена звезда 1(1).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 2, Станојевић 1, Јанковић 1(1), Ћук, Гавриловић, Укропина 1, Познановић, Пљеванчић, Драшковић, Лукић 4(1), Врлић, Тодоровски, Антић. Тренер: Урош Стевановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић Марковић, Суботић 4(1), Данковић, Банићевић, Басара, Вукићевић 3, Семан 1, Милојевић, Радовић 3, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Александар Филиповић

The post Црвена звезда у финалу Купа Србије! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment