Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Одбојкашице Црвене звезде јаче за Кубанку Ану Клегер, отишле Хелић и Денисова

У други део сезоне одбојкашице Црвене звезде ушле су са максималном победом од 3:0 против Инђије у гостима. Осим резултата, може да радује и игра девојака у црвено-белом, које ће истина у наставку такмичења бити у мало другачијем саставу.

Екипу су напустиле Карина Денисова и Адела Хелић, али ће зато прилику добити млађе играчице из црвено-беле школе, уз једно капитално појачање. У Љутице Богдана стигла је Ана Клегер (коректор), искусна играчица, која је минуле сезоне носила дрес Шандонга из Кине, а играла је и Русији, Румунији, Турској, Азербејџану, Пољској, родној Куби.

Дошло је до промена у саставу, клуб су напустиле Хелић и Денисова, али смо екипи прикључили младу Симону Матеску, довели смо и Кубанку Ану Клегер (33). Попунили смо ростер, мада Ана још увек није спремна да игра. Она је била у Кини у претходном делу сезоне и тек је за две недеље очекујемо у потпуности спремну. Тара Таубнер је била одлична на последње две утакмице. Прикључене су првом тиму и младе Невена Сајић (примач) и Вишња Жигић (либеро), њима је тек 17 година. Није било прилика да играју сада, али полако стасавају. Код њих је битно да раде добро и да показују да су спремне да пруже максимум кад треба – објаснио је Ратко Павличевић, тренер одбојкашица Црвене звезде.

Пред црвено-белима је захтеван крај месеца. Црвена звезда прво у петак дочекује Омладинац, а потом следеће недеље на Бањици у Лиги шампиона и Вакифбанку. Када је првенство у питању црвено-беле морају да обрате пажњу на наредног ривала. Омладинац је на старту Купа Србије елиминисао црвено-беле девојке из овог такмичења, мада је касније виђена максимална победа изабраница Ратка Павличевића на гостовању у Старој Пазови.

-Ниједна екипа није за потцењивање, а Омладинац нас је добро задужио, мада смо у лигашкој утакмицу успели да их победимо. Улазимо у сваки меч са намером да победимо и одиграмо добро. Да покушамо да будемо најбољи када је најпотребније, идемо корак по корак.

Вакифбанка је показала да је рањива, изгубила је од Потсдама, мада је екипа из Истанбула већ осигурала прво место у Групи Ц Лиге шампиона. Црвено-беле ће на Бањици покушати управо против Егону и другарица да се покажу у најбољем светлу.

Сувишно је причати о Вакифбанци. Наравно да може да се игра са њима, али познато је већ од раније да ће одбојкашице из Истанбула бити прве у нашој групи. Не бих сад да обезвредим победу Потсдама у Турској, заслужиле су је, али Вакиф је имао простора и да калкулише у том мечу. Што се тиче Црвене звезде, на нама је да одиграмо на највећем могућем нивоу. Ова утакмица у Лиги шампиона је велики изазов за нас, желимо пред домаћом публиком да се представимо у што бољем светлу – закључио је Павличевић.

The post Одбојкашице Црвене звезде јаче за Кубанку Ану Клегер, отишле Хелић и Денисова appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment